Dolar

32,5275

Euro

34,7472

Altın

2.493,29

Bist

9.524,59

Mersin'de uluslararası satranç turnuvası

Kentte bu yıl 9-15 Eylül tarihlerinde üçüncü kez düzenlenecek Mersin Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Satranç Turnuvası'nda 10 ülkeden yaklaşık 300 sporcu yer alacak- Turnuvada sporculara toplam 51 bin 850 lira ödül dağıtılacak

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-09-08 16:12:58

Mersin'de uluslararası satranç turnuvası
Mersin'de bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek Mersin Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Satranç Turnuvası, 9-15 Eylül tarihlerinde 10 ülkeden yaklaşık 300 sporcunun katılımıyla düzenlenecek.

Mersin Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve Türkiye Satranç Federasyonu Asbaşkanı Halil Hilmi Darı bir restoranda düzenlenen tanıtım toplantısında turnuva hakkında bilgi verdi.

Kocamaz, yaptığı konuşmada, Mersin'i markalaşmış bir spor kenti yapma yolunda kararlı adımlarla ilerlediklerini vurgulayarak, sporun her alanında büyük organizasyonlar yapmaya çalıştıklarını belirtti.

Satrancın önemine ve eğitiminin ülkede yaygınlaştırılması gerektiğine vurgu yapan Kocamaz, düzenledikleri turnuvayla bu alana katkı sunmaya çalıştıklarını aktardı.

Kocamaz, turnuvada yüksek miktarda ödül dağıtıldığına dikkati çekerek, "Turnuvamız, satrançta kategori atlama anlamına gelen, norm almak isteyen sporcular için de önemli fırsat sunmakta." ifadesini kullandı.

Halil Hilmi Darı da Mersin Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Satranç Turnuvası'nın Türkiye'deki birçok turnuva içerisinde çok yüksek bir kaliteye sahip olduğuna değindi.

Çok iyi sporcuların bu turnuvaya katıldığını kaydeden Darı, "Turnuvadaki beklentilerimiz Türk sporcularımızın puan almaları ve kaliteli bir platformda yarışmaları." değerlendirmesinde bulundu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu iş birliğiyle düzenlenecek turnuva, Mersin Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapılacak.

Turnuvaya Türkmenistan, Rusya, Azerbaycan, Ukrayna, Moldova, İran, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Suriye, Gürcistan ve Türkiye'den yaklaşık 300 sporcu katılacak. Organizasyon sonunda başarılı olacak sporculara da toplam 51 bin 850 lira para ödülü verilecek.

Haber Ara