Dolar

32,5172

Euro

34,7923

Altın

2.420,97

Bist

9.757,55

Mersin'de IŞİD operasyonu: 9 gözaltı

IŞİD'in halk oylamasında tüm sandıklara saldırı çağrısı yaptığı istihbaratı üzerine düzenlenen operasyonda 9 kişi yakalandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-12 19:06:56

Mersin'de IŞİD operasyonu: 9 gözaltı

Mersin'de, IŞİD'in halk oylamasında tüm sandıklara saldırı çağrısı yaptığı istihbaratı üzerine düzenlenen operasyonda 9 zanlı gözaltına alındı.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, IŞİD'in eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik Başsavcılık koordinesinde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünce çalışma başlatıldı.

İstihbarat çalışmasında halk oylaması sürecinin güvenli şekilde yürütülmesini engellemeye yönelik bazı grupların provokatif eylemler düzenleyebileceği, IŞİD'in da tüm sandıklara saldırı düzenleme çağrısı yaptığı belirlendi.

Bu bilgiler üzerine düzenlenen operasyonda IŞİD adına faaliyet yürüttükleri tespit edilen Mersin il merkezinde Z.B, A.E, S.A.M, A.J.A, M.M. ve M.N, Mut ilçesinde A.A. ile Tarsus ilçesinde de A.T. ve E.E. olmak üzere 9 kişi gözaltına alındı.

Zanlıların üst ve ev aramalarında ise çok sayıda doküman, kitap, dergi ve digital malzeme ile ruhsatsız bir av tüfeği ile fişekleri ele geçirildi.

Firari 3 zanlının yakalanması için çalışmalar sürüyor.

Haber Ara