Dolar

32,5380

Euro

34,8764

Altın

2.431,47

Bist

9.768,37

Mersin-Bakü hattında hayvan haklarını anlatacak

Mersin-Bakü hattında hayvan haklarını anlatacak

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-14 10:40:44

Mersin-Bakü hattında hayvan haklarını anlatacak
Mersin'in Erdemli ilçesinde yaşayan hayvan hakları savunucusu Semih İğdigül, motosikletiyle başlattığı yolculukla Bakü'ye kadar gidip, güzergahında yer alan kentlerde ise hayvan haklarına dikkati çekecek.

Erdemli'de yola çıkmadan önce gazetecilere açıklama yapan 60 yaşındaki İğdigül, "Bir damla yaşam" adını verdiği motosikletiyle Aksaray, Niğde, Ankara, Kastamonu, Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon ve Rize'nin yanı sıra Gürcistan'ın Batum ve Tiflis kentlerinden geçerek, Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye ulaşmayı hedeflediğini söyledi.

Hayvan hakları konusunda "farkındalık yaratmak" için "Bir kap su, bir kap yemek" sloganıyla yola koyulduğunu anlatan Semih İğdigül, "Geçtiğim yerlerde belediye başkanları ve ilçe müftülerini ziyaret ederek, sokak hayvanları için barınak, barınma evleri, sokaklara, caddelere su içmeleri için sulukların konulmasını isteyeceğim. Yolumun üstünde bulunan barınakları ziyaret edeceğim ve onlara su ve yiyecek vereceğim" dedi.

İğdigül, Azerbaycan'da hayvan haklarının korunmasına yönelik yasal eksiklikler bulunduğunu da savunarak, bu nedenle varış noktası olarak Bakü'yü belirlediğini, bu ülkede de farkındalık oluşturmak istediğini sözlerine ekledi.

Açıklamanın ardından yakınları tarafından uğurlanan Semih İğdigül seyahatine başladı.

Haber Ara