Dolar

32,4918

Euro

34,9825

Altın

2.433,57

Bist

9.716,77

'Merkez'in kararını olumlu karşılamıyoruz'

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, devam etmekte olan koalisyon çalışmalarını yorumlarken, Merkez Bankası'nın fazi kararını olumlu bulmadıklarını söyledi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-23 15:24:53

'Merkez'in kararını olumlu karşılamıyoruz'

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci TCMB kararını ve koalisyon sürecini değerlendirdi.  "Hükümet görüşmeleri sürecinde AKP tek tutarlı parti; hükümetin kurulamaması diye bir sıkıntı olduğu kanaatinde değilim" diyen Zeybekci, koalisyon görüşmeleri devam ederken CHP'nin prim yapmak için attığı bazı adımların güven anlamında sıkıntı yarattığını öne sürdü. Ekonomi Bakanı, "Bu ortamda Türkiye bir seçim daha yapar, ekonomiye de hiçbir şey olmaz" dedi.  

TCMB KARARINI OLUMLU KARŞILAMIYORUZ

Zeybekci, TCMB'nin faiz kararıyla ilgili olarak ise olumlu karşılamadığını ancak yapacak bir şey de olmadığını söyledi.  Zeybekci, "Enflasyondaki olumlu gelişmelerin Merkez Bankası'nı cesaretlendireceğini düşünüyorum" dedi.  

ENDİŞE EDİLECEK BİR ŞEY YOK  

Zeybekci kurdaki artışla ilgili ise Türkiye'nin dolar kurundaki değişimden dolayı endişe etmesini gerektirecek bir şey olmadığını vurguladı. Zeybekci "Uzun dalgalar halinde kurun dalgalanmasından endişe edilecek birşey olmadığını düşünüyorum" dedi.  Ekonomi Bakanı, Türkiye'de kriz çıkar bir an önce şöyle yapılsın demenin haksızlık olacağını kaydetti. 

Haber Ara