Dolar

32,3271

Euro

35,0620

Altın

2.297,63

Bist

9.008,28

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, faiz oranlarında değişikliğe gitmedi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-23 15:07:17

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

TCMB Şubat ayındaki kararında faiz koridorunun alt bandı olan gecelik borçlanma faizini yüzde 7.25, politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını yüzde 7.5, koridorun üst bandı olan gecelik borç verme faizini yüzde 10.75 seviyesinde tuttu.

PİYASA DEĞİŞKLİK BEKLEMİYORDU

Reuters'ın 17 kurum ile gerçekleştirdiği ankette katılımcıların tamamı TCMB'nin Şubat ayında kısa vadeli faizleri sabit tutmasını bekliyordu. PPK'nın bugün verdiği karar da piyasa beklentilerinin paralelinde gerçekleşti.

MERKEZ ARALIK AYINDA FAİZLERİ DEĞİŞTİRMEMİŞTİ

TCMB Aralık ayında Fed'in faiz artırımı ardından politika faizinde bir artışı beraberinde getirecek bir sadeleşme adımı beklentilerine karşın kısa vadeli faizleri sabit tutarken, küresel para politikalarındaki normalleşmenin başlaması ile birlikte oynaklıklarda gözlenen düşüşün kalıcı olması halinde Ocak ayından itibaren para politikasındaki sadeleşme adımlarına başlanabileceğini belirterek VIX ile MOVE endekslerine işaret etmişti.

Ancak TCMB Ocak ayında da volatilitenin artması nedeniyle pas geçerken, TCMB Başkanı Erdem Başçı, 26 Ocak'ta yılın ilk enflasyon raporunun açıklandığı toplantıda enflasyonla mücadelenin hükümet ile birlikte kolektif çaba ile gerçekleştirilebilecek uzun vadeli ve kademeli bir süreç olacağını belirterek, para politikasında tek faize geçmek için henüz erken olduğunu söylemişti. Mevcut para politikası çerçevesinden "memnun" olduklarını söyleyen Başçı, "Tek faize geçmeli miyiz?... Tek faizin hangi faiz olması gerektiği ve ayda bir değiştirmenin avantaj ve dezavantajlarına baktığımızda henüz değil" dedi.

 

 

Haber Ara