Dolar

32,3237

Euro

35,0903

Altın

2.300,90

Bist

9.075,66

'Merkez Ankara' ile Ankara'nın merkezine damga vurdu

'Merkez Ankara' ile Ankara'nın konut projelerine yeni soluk getiren Pasifik İnşaat, yeni projeleriyle sektöre ivme kazandırmak istiyor. Şirketin Genel Müdür Yardımcısı Ersin Babacan ise '2021'den umutluyuz. Hedefimiz vatandaşlarımızı nitelikli projelerle buluşturabilmek' dedi

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-18 15:03:45

'Merkez Ankara' ile Ankara'nın merkezine damga vurdu

Pasifik İnşaat Genel Müdür Yardımcısı Ersin Babacan, TIMETURK'e yaptığı açıklamada 2020 yılı sektörel gelişmeleri değerlendirirken 2021 yılı için çalışma ve hedeflerinden bahsetti.

Geçen yıl sektörde bilhassa ocak ve şubat aylarında önemli satışlara imza atıldığını hatırlatan Babacan, salgının ortaya çıktığı mart ayıyla birlikte bu tablonun tersine döndüğünü hatırlattı.Sektörün bir nevi durma noktasına geldiğini söyleyen Babacan, buna rağmen haziranda yeni normalleşme süreciyle bu süreci bir nevi pozitife döndüren bir canlılık yaşandığının altını çizdi.

Faiz indirimi ve kampanyalarla sektörel rekorlar kırıldı

Kamu bankalarının, konut kredi faizini sıfır evlerde yüzde 0.64'e, ikinci elde 0.74'e indirdiğini, Emlak Konut GYO'nun da bu süreçte 2 yıl ödemesiz dönemli “Hayallerini Erteleme Türkiye” kampanyasını başlatılmasının sektöre ivme kazandırdığına dikkati çeken Başacan şunları kaydetti: "Faiz indirim hamlesi ve kampanyalar 2020'nin dönüm noktası oldu. Hazirandan itibaren kredili satışlar hızlanınca aylık rakamlarda tüm zamanların rekorları kırıldı. 2020 Temmuz ayı ise Cumhuriyet tarihinin en fazla konut satışının gerçekleştiği ay olarak kayıtlara geçti. Haziranda 190, temmuzda 230 ve ağustosta 170 bin konut satıldı. Haziran-ağustos ayları arasındaki indirim sona erince, satışların hızı düşse de; yıllık yaklaşık 1.5 milyon adetlik konut satışı ile tüm zamanların rekor satışına imza atılmış oldu"

manset3

Vatandaşların tercihi şekillendi

Kovid- 19 salgınında tüm ülkelerin sınırlarını kapattığını ama Türkiye'nin bu aşamada yabancı yatırımcılar karşısında cazibesini koruduğunu söyleyen Babacan, " Geçen yıl yabancılara yaklaşık 40 bin konut satışı yapıldı. Pandemi süreci bize yaşanılacak bir evin ne kadar önemli olduğunu gösterdi.Bu süreçte şunu da anladık ki; vatandaşın konut tercihi sosyal donatı alanlarına sahip; geniş balkonlu, teraslı veya bahçeli, deprem riski olmayan konutlar"

"2020'ye Pasifik olarak damga vurduk"

"Pasifik İnşaat vizyonu ile hayata geçirdiğimiz Merkez Ankara Projesi olarak Emlak Konut GYO'nun, ülke genelindeki tüm aktif satışta olan projeleri arasında ciro ve satış adedi bakımından 2020'yi şampiyon olarak kapattık" diyen Babacan şöyle devam etti:
" 1 milyar 684 milyon 182 bin 593 TL satış hasılatı ve 1.121 bağımsız bölüm satışıyla 2020'yi açık ara lider bitirdik. Tüm yatırımcılarımıza ve bu başarıya imza atmamızda emeği geçenlere minnet borçluyuz. Merkez Ankara Projesi, gerek lokasyonu ile gerekse mimarisi ve konseptiyle fark yaratan bir proje oldu"

1.425 konut ve 1.302 ofisle "Merkez Ankara"

Pasifik İnşaat Genel Müdür Yardımcısı Ersin Babacan Merkez Ankara Projesini ise şu şekilde anlattı:
"Dünyaca ünlü yabancı ve yerli mimarlık ofisleriyle birlikte aylarca süren projelendirme çalışması sonrası ortaya çıkardığımız Merkez Ankara Projemiz, modern mimarinin son trendlerini içerisinde barından tek parselde inşa edilen Türkiye'nin en büyük karma yaşam projesi. Projemizde 1.425 konut, 1.302 ofis, açık hava alışveriş caddesi konsepti ve otel fonksiyonlarını tek parsel içerisine alarak ihtiyacınız olan ve olabilecek her şeye ev sahipliği yapıyor. Konumu itibariyle Ankara'nın tarihi ve gerçek merkezinde.
Yanı başımızda, şehir merkezinin en büyük yeşil alanı olacak 1,7 milyon metrekarelik alanıyla yer alan Millet Bahçesi ile şehir merkezinin içinde doğayla içi içe bir yaşam fırsatı sunuyoruz. Yüksek Hızlı Tren Garı ve metro duraklarıyla, Merkez Ankara'nın gerek şehir içi gerekse şehirler arası erişilebilirliği maksimum düzeydedir. Merkez Ankara şehrin kalabalığına karışmadan, trafikte zaman harcamadan; içerisindeki mağazaları, restoranları, kafeleri ve 600 metrelik açık hava alışveriş caddesiyle güvenli ve keyifli alışveriş olanağı sunmakta"

Projede "yok yok"

Projenin 3 etaptan oluştuğunu, ilk etabını oluşturan kamu bloklarının teslimini bu yılın 3. çeyreğinde tamamlayacaklarını ve ve projemizin ilk etabnın bu yıl faaliyete geçmiş olacacağını kaldeden babacan şunlara dikkati çekti:
"Projemizin ikinci etabını konutlar oluşturmakta. Bu etapta 1+1'den 5+1'e kadar değişen büyüklükte, önü açık, her biri balkonlu ya da teraslı konutlar yer almaktadır. Konut etabımız kendi içerisinde iki etaba ayrılmış olup ilk etabının teslimini bu yılın sonuna doğru tamamlayacağız. Projemizin son etabını oluşturan “yeni nesil ofis parkı” olarak adlandırdığımız ofis etabımız ise; üç farklı bloktan, 1302 bağımsız bölümden oluşmakta. İkonik tasarımıyla sadece Ankara'nın değil Türkiye'nin simge binalarından biri olacak Süper Kule, her ofis için kendine ait açık alanlar sunan Teras Ofis Kulesi ve içi yapılı teslim seçeneği bulunan kompakt ve kullanışlı alanlarıyla Kolektif Ofis Kulesi'yle Merkez Ankara iş dünyasının kalbinin attığı bir merkez olacak. Ofis sakinlerinin merkezdeki tüm sosyal ve kültürel imkânlardan yararlanılabileceği Merkez Ankara; konforlu dinlenme alanları, kış bahçeleri ve şehir manzarası ile iş yaşamına keyif katan efektif alan çözümleri, ulaşım kolaylığı ve altyapı sistemleriyle eşsiz bir iş ortamı sunuyor.

Konutta yüzde 80, ofiste yüzde 30'luk satış tamamlandı

"Karma yaşam konseptimizin yanısıra bize yatırım yapan tüm paydaşlarımızın bizimle birlikte yüksek kazançlar elde etmesini hedeflemekteyiz" diyen Babacan, " Gerek satış fiyatı politikamız gerekse sunmuş olduğumuz ödeme planlarımızla bugüne kadar projemize yatırım yapan tüm müşterilerimiz şimdiden çok yüksek prim elde etti ve etmeye devam ediyor. Konutlarımızın yüzde 80'inin satışını tamamlamış bulunmaktayız. Yaklaşık 4 ay önce de gerçekleştirdiğimiz ofis etabımızın lansmanı ile ofislerimizi satışa sunduk. Şu ana kadar ofislerimizin yaklaşık yüzde 30'nun satışını tamamladık" yorumunu yaptı.

"2021 sektörel umut yılı olacak"

2021 yılı için sektör adına umutlu olduklarını söyleyen Babacan, ekonominin gidişatı ve sektörel gelişmeler açısından iyi ve verimli bir yıl geçireceklerini temenni ederek şunlaru söyledi:
"Bu yıl stoklarını tüketen konut geliştiricileri, yeni yatırımlar için rafa kaldırdıkları projeleri raftan indirecek. 2020'de salgın nedeniyle yeni yatırımlara başlanamamış, projelerin çoğu beklemeye alınmıştı. Bu yıl, önemi anlaşılan balkonlu, bahçeli ve teraslı evler öne çıkacak. 2021 yılının sektör açısından en önemli noktası ise konut fiyatları olacak. Bu dönemde konut fiyatlarında artan maliyetlerden dolayı ciddi artışlar yaşanacak.
2020 yılında konut kredisi faiz oranlarının tarihi seviyelere inmesi ve düzenlenen kampanyalar sayesinde konut stokları büyük ölçüde eridi. Önümüzdeki dönemde nitelikli konut talebine cevap verebilmek için yeni inşaatların yapılması gerekecek"

dos

Yeni projeler yüksek fiyatla görücüye çıkacak

"Yeni binalar, maliyet artışlarından etkilenerek inşa edileceğinden bu durum konut fiyatlarına da yansıtılacak. Sektörde yaşanan 2019'daki durgunluk ve 2020'deki pandemi nedeniyle, yaklaşık 2 yıldır maliyetlerde yaşanan artışlar fiyatlara yansıtılamadığından, 2021 yılı projelerinin daha yüksek fiyatlarla satışa çıkacağını tahmin ediyoruz." yorumunu yapan Babacan şunların altını çizdi:

"Cazip kredi imkanı da tanıyoruz"

"Konuta yatırım yapmak için en doğru zaman. Maliyetler henüz fiyatlara yansıtılmadan, yatırımcıların doğru bir şekilde proje tercihlerini yaparak yatırımlarını yapması kendilerine büyük kazanç sağlayacaktır. Bu yıl ticari gayrimenkul kredilerinin de konut kredilerinde olduğu gibi faiz oranlarının düşürülmesi yönünde adımların atılması beklentisi var. Kamu bankaları öncülüğünde, ticari gayrimenkul kredi faiz oranlarının düşürülmesi gayrimenkul sektörüne yeni bir ivme kazandıracak. Bu noktada biz de elimizi taşın altına koyarak, Merkez Ankara Projemizden ofis satın almak isteyen müşterilerimize banka kredisi olmadan Emlak Konut bünyesinde yüzde 0.99 kredi oranı ve 96 aya kadar vade seçenekleri sunmaktayız"

Dikmen'de "Yıldız"lar yükselecek

Pasifik İnşaat olarak, 2021'in ikinci yarısında yeni projenin tanıtımı için çalışmalara hız verdiklerini yineleyen Babacan sözlerini şöyle tamamladı: "Dikmen'de 1.883 adet bağımsız bölüm ve 1+0'dan 6+2'ye kadar farklı tip ve konseptte konutlardan oluşan Next Level markasının devamı niteliğinde Next Level Yıldız ve Next Level Vadi Projelerimizi hayata geçirmeyi planlıyoruz. Genç ve dinamik ekibimizle yeni projeler geliştirmek için Ar-Ge çalışmalarımızı sürdürmekteyiz.Ekonomimize, sektöre nitelikli projeler kazandırırken vatandaşlarımıza da en seçkin konut teminini amaç edinmiş bulunmaktayız"

Haber Ara