Dolar

32,3297

Euro

35,0425

Altın

2.281,75

Bist

8.988,53

Merkel: Türkiye kilit role sahip

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye ziyareti öncesi önemli açıklamalarda bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-15 10:46:29

Merkel: Türkiye kilit role sahip

Almanya Başbakanı Angela Merkel, AB liderlerinin bugün katılacağı zirve öncesi Federal Meclis'te konuştu.

Sığınmacı politikası nedeniyle sert eleştirilerin hedefinde olan Merkel, "Sığınmacı sorunun çözümünde Türkiye kilit role sahip. Sığınmacı akınıyla başedebilmek için Türkiye en iyi şekilde desteklenmeli" dedi.

Türkiye'nin AB üyeliğine de değinen Almanya Başbakanı Angela Merkel, AB'nin Türkiye ile yürüttüğü üyelik müzakerelerinin ucunun açık olduğunu bir kez daha yineledi.

"ULUSAL FACİA" UYARISI

Angela Merkel'in lideri olduğu Hristiyan Demokrat Birlik CDU partisinin tabanı, hükümetin sığınmacı krizinde izlediği liberal politikaya tepki gösteriyor.

CDU'nun Saksonya eyaletinin Schkeuditz kentinde düzenlediği bir toplantıya katılan Başbakan Merkel toplantıda üyelerin sert eleştirileriyle karşılaştı.

CDU üyeleri, Almanya'ya sığınmacı girişinin engellenmesini talep ederken, Merkel'i başarısızlıkla suçladı. Sığınmacı akınının durdurulmaması halinde "ulusal facia" yaşanacağı uyarısında bulundu.

MERKEL TÜRKİYE'YE GELİYOR

Almanya Başbakanı Angela Merkel, sığınmacı sorunu, Suriye ve Türkiye'nin AB üyeliğini görüşmek üzere pazar günü Ankara'ya bir çalışma ziyareti gerçekleştirecek.

Haber Ara