Dolar

32,3277

Euro

35,0598

Altın

2.296,98

Bist

9.045,28

Merkel: Türkiye ile yapılan anlaşmayı destekliyoruz

Almanya Başbakanı Merkel, Almanya ve Avusturya'nın Türkiye ile yapılan anlaşmayı desteklediğini söyledi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-23 18:40:53

Merkel: Türkiye ile yapılan anlaşmayı destekliyoruz

Almanya Başbakanı Angela Merkel, başkent Berlin'de Avusturya Başbakanı Christian Kern ile görüşmesinin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, görüşmede sığınmacı konusunun da ele alındığını ifade ederek, "İki ülke, Türkiye ile yapılan anlaşmayı destekliyor." dedi.

AB'nin dış sınırlarının daha iyi korunmasını istediklerini vurgulayan Merkel, "İnsanların ülkelerinden kaçış sebepleriyle daha iyi mücadele edilmesi lazım. Özellikle Afrika kıtasına bakıldığında bu konuda yoğun bir güç sarf edeceğiz." şeklinde konuştu.

Merkel, sığınmacıların AB içinde adil dağıtılmasından yana olduklarını, bunun sağlanmasının uzun zaman alacağını kaydetti.

İngiltere'de Brexit konusunda yapılan referanduma ilişkin de Merkel, İngiltere'nin AB'de kalmasını istediğini belirtti. Merkel, referandumun sonuçlarının gelecek hafta düzenlenecek AB Zirvesi'nde üye ülkelerle sakin şekilde değerlendirileceğini ifade etti.

Avusturya Başbakanı Christian Kern

Kern ise sığınmacılar konusunda Türkiye ile yapılan gibi Afrika ülkeleriyle de anlaşma gerçekleştirilmesinin önemli olduğunu söyledi.

"Göçmenlerin Avrupa'da adil şekilde dağıtılmasına ihtiyaç duyulduğunu biliyoruz. Bazı ülkelerin bu sorumluluktan kaçmaları Avusturya açısından katlanılamaz ve kabul edilemez. Bu konuda ısrarımızı sürdüreceğiz." ifadelerini kullanan Kern, Avrupa'nın bir dayanışma projesi olduğunun gösterilmesi gerektiğini kaydetti.

İngiltere'deki referanduma ilişkin de Kern, bu konuya soğukkanlılıkla bakmak gerektiğini vurguladı.

Haber Ara