Dolar

32,3657

Euro

34,9677

Altın

2.325,64

Bist

9.135,30

Merkel: Rusya ile işbirliği yapmalıyız

Almanya Başbakanı Angela Merkel, G7 ülkelerinin Rusya ile bazı küresel sorunları çözmek için işbirliği yapmaları gerektiğini söyledi.

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-09 17:05:54

Merkel: Rusya ile işbirliği yapmalıyız

AA'nın haberine göre, Merkel G7 zirvesinden sonra yapılan basın toplantısında İran'ın nükleer sorunu hakkındaki müzakereler ve Suriye krizi gibi konularda Rusya ile uzun vadeli ortaklar olduklarını belirtti. Bununla beraber Rusya'ya karşı uygulanan yaptırımların kaldırılıp kaldırılmayacağının, Yeni Minsk Anlaşması'nın tamamen yerine getirip getirilmeyeceğine bağlı olduğunu vurgulayan Merkel, “Gerekirse, yaptırımlar artırılabilecek” dedi.

ABD Başkanı Barack Obama, zirvede Rusya'ya karşı yaptırımların bir kademe daha artırılıp artırılmayacağı bahsinin ele alındığına işaret etti. Obama, Ukrayna'daki çatışmaların daha fazla tedbir almaya gerek kalmadan çözülmesini beklediklerini dile getirdi.

Kremlin Basın Sözcüsü Dmitry Peskov dün Moskova'da yaptığı açıklamada, günümüzde yedi veya sekiz ülkenin toplanarak küresel sorunlara çözüm getirmesinin mümkün görünmediğini kaydetti. Sözcü, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in küresel ekonomi ve diğer alanlarda gerçek dengeleri gözeten daha verimli başka formüllere odaklandığına işaret etti.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara