Dolar

32,5673

Euro

34,8555

Altın

2.435,86

Bist

9.716,25

Merkel, liderlerle video konferans yoluyla görüşecek

Almanya Başbakanı Merkel’in Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic ve Lüksemburg Başbakanı Bettel ile gelecek hafta için planlanan görüşmelerinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle video konferansı uygulamasıyla yapılacağı bildirildi. İsrail'de de kabine toplantısı, koronavirüs nedeniyle video konferansla yapılacağı açıklandı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-03-13 15:41:08

Merkel, liderlerle video konferans yoluyla görüşecek

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksander Vucic ve Lüksemburg Başbakanı Xavier Bettel ile gelecek hafta için planlanan görüşmelerinin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sebebiyle video konferansı uygulamasıyla yapılacağı bildirildi.

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Merkel'in pazartesi Vucic ile görüşeceğini belirterek, "Bu görüşme Vucic'in Berlin'e bir ziyareti olarak planlamıştı. Şimdi, iki tarafın da mutabakatıyla bir video konferansa dönüştürüldü ve bu video konferans pazartesi öğlen gerçekleştirilecek." dedi.

Seibert, Merkel'in perşembe Berlin'de yapılması planlanan Lüksemburg Başbakanı Bettel ile görüşmesinin de video konferansıyla gerçekleştirileceğini ifade etti.

Merkel'in haftaya Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Türkiye'de bir araya geleceği hatırlatılarak, bu görüşmenin olup olmayacağının sorulmasına Seibert, ülkedeki koronavirüs salgınına işaret ederek, "Bu yüzden Cumhurbaşkanı Erdoğan ile olası görüşmeyle ilgili hala planlama aşamasındayız." yanıtını verdi.

İSRAİL'DE DE KABİNE TOPLANTISI VİDEO KONFERANSA YAPILACAK

Öte yandan İsrail'de pazar günü yapılacak olağan kabine toplantısına yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle kabine üyelerinin video konferans yöntemiyle katılması kararlaştırıldı.

İsrail Basın Ofisinden yapılan yazılı açıklamada, 15 Mart'taki kabine toplantısında Kovid-19 ile mücadelenin ele alınacağı belirtildi. Kabine üyelerinin Kovid-19 nedeniyle toplantıya ayrı ayrı video konferans yöntemiyle katılacağı ifade edildi.

Tel Aviv yönetimi, ülkeye gelen İsrailliler ile yabancıların Kovid-19 nedeniyle 14 gün boyunca karantinada kalmaları kararı almıştı.

İsrail'e gelen yabancıların karantina altında kalacakları bir adres gösteremezlerse ülkeye alınmamasını içeren söz konusu uygulama, dün itibarıyla resmen yürürlüğe girmişti.

Kovid-19'la mücadele kapsamında bir dizi ek önlem açıklayan İsrail hükümeti, kreşler hariç tüm okullarda eğitime ara verirken, kapalı ve açık alanlarda 100 kişiyi aşan tüm toplantı ve etkinlikleri de yasaklamıştı.

 

İsrail Sağlık Bakanlığı verilerine göre, ülkedeki Kovid-19 vaka sayısı 127'ye ulaştı. 

 

Haber Ara