Dolar

32,5119

Euro

34,9385

Altın

2.439,53

Bist

9.716,77

Merkel'in partisinden Erdoğan'a destek

Almanya'da Başbakan Angela Merkel'in partisinden bir milletvekili, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek verdi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-12 21:05:20

Merkel'in partisinden Erdoğan'a destek

Almanya'da Başbakan Angela Merkel'in partisinden bir milletvekili, Alman komedyen Jan Böhmermann'ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren şiirini parlamentoda okudu.

Şiirdeki ifadelerin ağırlığına dikkat çekerek Cumhurbaşkanı'na destek veren Alman vekil, "Kendinizi Erdoğan'ın yerine koyun. Sizin tepkiniz ne olurdu?" diye sordu.

Federal Meclis'te Alman Ceza Yasası'nın, yabancı liderlere hakaret etmeyi düzenleyen 103'üncü maddesinin kaldırılması için verilen önergenin görüşülmesi sırasında kürsüye çıkan Detlef Seif, yazılan şiirin ne kadar ağır ifadeler içerdiği aktarmak için Böhmenmann'ın dizelerinden alıntılar yaptı.

Hıristiyan Demokrat/Hıristiyan Sosyal Birlik (CDU/CSU) Partileri Grubu'nun üyesi olan Detlef Seif, parlamentodaki oturumda Alman vekillere, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la empati kurmaları için çağrıda bulundu.

Merkel'in Böhmermann'a dava açılması için verdiği onayı geri almasını ve böylece davanın da düşmesini isteyen muhalefet grubu adına cevap vermek için kürsüye çıkan Seif, bunun hukuken mümkün olmadığını ve Erdoğan'ın kişisel olarak da dava açtığını hatırlattı.

“Ben Erdoğan'ı savunmuyorum. Ama vatandaşların yazılan şiirin içeriğinde neler olduğunu bilmesi gerekir” diyen Seif, "Burada bir insanın onuruna saldırılıyor. Adalet bu sözlerin hâlâ ifade ve basın özgürlüğüne girip girmediğine karar vermeli... Kendinizi Erdoğan'ın yerine koyun. Sizin tepkiniz ne olurdu?" dedi.

Haber Ara