Dolar

32,3350

Euro

35,1123

Altın

2.309,02

Bist

9.079,97

'Merkel'in oylamaya katılmaması manidar'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ziyareti öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtladı...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-09 05:55:07

'Merkel'in oylamaya katılmaması manidar'

ABD'ye ünlü boksör Muhammed Ali'nin cenazesine katılmak için giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, havaalanında önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, "Sayın Şansölye'nin parlamentodaki oylamaya katılmaması manidardır. İlişkilerimiz açısından üzerinde düşünülmesi gereken konulardır" dedi.

Ajanslarda yer alan bilgiye göre; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muhammed Ali'nin cenaze töreni için ABD'ye gitti.

Uçağa binmeden önce havalimanında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, ABD'de herhangi bir resmi temas olup olmayacağı sorusuna "oraya kimler gelebilir bilemiyorum. Anlık gelişen görüşmeler olabilir" yanıtını verdi.

 Alman parlamentosunda alınan 1915 kararıyla ilgili sorulara da yanıt veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya'nın bu yanlıştan bir an önce dönmesi gerektiğini, dönülmemesi durumunda ise ilişkilerin eskisi gibi olmayacağını söyledi. 

Erdoğan konuyla ilgili şöyle konuştu:

"MERKEL'İN OYLAMAYA KATILMAMASI MANİDAR"

Sayın Şansölye'nin parlamentodaki oylamaya katılmaması manidardır. İlişkilerimiz açısından üzerinde düşünülmesi gereken konulardır. Bundan sonraki süreçte bu yanlış adımdan Almanya'nın dönmesi gerekir. Dönmeyecek olurlarsa, tabi ki bizim de atmamız gereken adımlar da farklı olacaktır. 

BU YANLIŞTAN DÖNMEZLERSE, İLİŞKİLER ESKİSİ GİBİ OLMAYACAK

Bundan sonraki süreç, bugüne kadar olduğu gibi olmayacaktır. 3 milyon, 3,5 milyon şu anda Türk'ün olduğu Almanya'da bir süreç var. Bunda

Haber Ara