Dolar

32,5779

Euro

34,8036

Altın

2.510,86

Bist

9.693,46

Merkel'in koalisyon ortağından MİT açıklaması

Koalisyon ortağı Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) partisinin iç politika sözcüsü Patrick Sensburg, MİT ile ilgili casusluk iddialarına ilişkin açıklama yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-29 16:36:34

Merkel'in koalisyon ortağından MİT açıklaması

DW Türkçe'nin aktardığı ahbere göre Sensburg, ‘Handelsblatt' gazetesine yaptığı açıklamada "Ajanlar bulundukları takdirde mahkemeye verilmelidir. Diplomatik pasaportu olanların akreditasyonları iptal edilmeli ve bu şahıslar Almanya'dan sınır dışı edilmelidirler” şeklinde konuştu.

Türkiye'nin ülkesinde hükümranlık hakkının bulunmadığını belirten Sensburg ‘Türk istihbaratının yasadışı faaliyetlerde bulunduğunu, söz konusu edilen şahısların teröristlikten değil, rejim muhalifli oldukları için takibe alındıklarını, dolayısıyla siyasi takipten söz edilebileceğini' söyledi.

MECLİS BAŞKANINDAN AÇIKLAMA

Almanya Meclis İçişleri Komisyonu Başkanı Ansgar Heveling de ‘Ruhr Nachrichten' gazetesine verdiği demecinde, ‘Türk tarafının Almanya'da yoğun istihbarat faaliyetlerinde bulunduğundan yola çıkılabileceğini, bunun ciddi bir vaka olduğunu ve bu kapsamlı faaliyet karşısında sessiz kalınamayacağını' söyledi.

Heveling, ‘Türkiye'nin iç anlaşmazlıklarının bu şekilde Almanya'ya yansıtılmasının kabul edilemeyeceğini' ifade etti.

NE OLMUŞTU?

Federal Savcılık salı günü, Almanya'da Gülen yandaşlarını izlediği yönündeki suçlamalara ilişkin olarak Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) hakkında soruşturma başlatıldığını duyurmuştu.

Haber Ara