Dolar

32,3821

Euro

34,9985

Altın

2.326,14

Bist

9.079,97

Merkel'in koalisyon ortağı: İncirlik'ten çıkış işlemleri başlatılsın

Almanya'da hükümetin koalisyon ortağı Sosyal Demokrat Partinin (SPD) Federal Meclis (Bundestag) grubu, İncirlik üssündeki Alman askerlerinin çekilmesi için gerekli işlemlerin bir an önce başlatılmasını istedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-05-30 19:12:52

Merkel'in koalisyon ortağı: İncirlik'ten çıkış işlemleri başlatılsın

SPD meclis grubu, bugünkü oturumunda oy birliği ile aldığı bir kararda, İncirlik üssüyle ilgili tartışmadan bir an önce gerekli sonuçların çıkartılması ve Alman askerlerinin çekilmesi işlemlerinin başlatılması için Alman hükümetine çağrıda bulundu.

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen'den, askerlerin İncirlik üssünden çekilebilmeleri için hemen bir plan hazırlaması ve meclise sunması talep edilen kararda, Başbakan Angela Merkel'in, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmede, Alman parlamenterler için İncirlik'teki Alman askerlerini ziyaret etme izni alamadığı belirtildi.

Karar metninde ayrıca askerlerin milletvekilleri tarafından ziyaret edilebilmesine ilişkin Almanya ile Türkiye arasında sürdürülen üst düzey görüşmelerden memnuniyet duyulduğu kaydedildi.

Öte yandan Almanya'daki iktidarın büyük ortağı Birlik partilerinin (CDU/CSU) Meclis Grubu Başkanı Volker Kauder, CDU/CSU meclis grubu toplantısı öncesinde yaptığı açıklamada, Alman askerlerinin İncirlik üssünden çekilmesi konusunun bu hafta içinde mecliste görüşülmeyeceğine dikkati çekerek, "Konu itibarıyla her şey ortada. Bu nedenle, Federal Mecliste ve meclis komisyonlarında bu konuda görüşme yapılmayacak" dedi.

Kauder, 14 gün içinde İncirlik'in ziyaret edilemeyeceğinin anlaşılması durumunda Alman askerleri için başka bir üs bulunması gerektiğini ifade ederek, "Böyle devam edemez. O zaman Türkiye'ye, 'son' dememiz lazım. Ve başka yere gideriz" şeklinde konuştu.

Kauder, SPD'nin bu tutumuyla Türkiye ile bir kez daha konuşmak isteyen SPD'li Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'i sırtından vurduğunu savundu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara