Dolar

32,3238

Euro

35,1348

Altın

2.305,13

Bist

9.079,97

Merkel’in göç politikasına eleştiri

Fransa Başbakanı Valls, 'Merkel’in göç politikasının geleceği yok' dedi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-12 19:41:38

Merkel’in göç politikasına eleştiri

Ajansların haberine göre; Fransa Başbakanı Manuel Valls, Almanya Başbakanı Angela Merkel'in ülkesinde ısrarla uyguladığı göç politikasının geleceği olmadığını savundu.

Alman Westdeutsche Allgemeine Zeitung gazetesine konuşan Valls, "Bu politikanın geçici bir gerekçesi vardı ancak uzun vadede başarısız olacak" dedi. Fransız Başbakan, Avrupa'nın yeni sığınmacıları almak için kısıtlı imkanlara sahip olduğunu savundu. 

Almanya'da ve Avrupa'nın diğer bölgelerinde, göçmen akınıyla ilgili gerginlik odaklarının belirlendiğini ifade eden Valls, "Bu bizi açık konuşmaya zorluyor: Avrupa Suriye, Irak veya Afrika'dan tüm sığınmacıları alacak güçte değil. Sınırlarımız üzerindeki, göç politikamız ve sığınma hakkı üzerindeki kontrol artırılmalı" diye konuştu.

'HEP BİRLİKTE SORUMLULUK ÜSTLENMELİYİZ'

Avrupa Birliği içinde daha fazla engel ve bariyer oluşturma teklifini kesin bir dille reddeden Fransa Başbakanı, "Bu, Schenge'in sonu olur! Bununla birlikte birleşik Avrupa projesi baltalanmış olur. Avrupa kurumları ve üye ülkeler olarak hepimiz birlikte sorumluluk üstlenmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Haber Ara