Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

“Merkel’in başbakanlığındaki hükümeti destekleyeceğiz.”

Hafta sonu yapılacak CDU kurultayında genel başkanlığa adaylığını koyan Annegret Kramp Karrenbauer, seçilmesi durumunda Angela Merkel’in başbakanlık görevine devam edeceğini söyledi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-12-03 17:46:45

“Merkel’in başbakanlığındaki hükümeti destekleyeceğiz.”

ALMANYA Federal Sağlık Bakanı Jens Spahn ve Friedrich Merz'le birlikte CDU liderliğine aday olan CDU Genel Sekreteri Annegret Kramp Karrenbauer, hafta sonu yapılacak kurultayla ilgili konuştu. Karrenbauer, “Angela Merkel'in 2021'e kadar başbakan kalacağını hesaplıyor musunuz” sorusuna, şöyle cevap verdi: “Ben genel başkan olarak onun görev süresini tamamlaması için elimden gelen her şeyi yaparım. Bu ülkenin siyasi istikrarı ile ilgili bir durum. Avrupa'nın en büyük ülkesi olarak Brexit öncesi erken seçimin olması, sadece Almanya için değil Avrupa için de iyi olmaz. Biz CDU olarak Merkel'in başbakanlığındaki hükümeti destekleyeceğiz.”

Diğer iki aday Jens Spahn ile Friedrich Merz ise bu konuda henüz bir açıklama yapmadı.

‘SON SÖZÜ DELEGELER SÖYLEYECEK'

Yapılan kamuoyu yoklamalarına göre genel başkanlık için Merz ile oyları çok yakın görünen Kramp Karrenbauer, anketlerle hiç ilgilenmediğini söyledi: “Hiçbir ankete bakmıyorum. Onları yok sayıyorum. Genel başkanlık için son sözü 1001 delege söyleyecek. Onlar da elbette geldikleri teşkilatın kararı doğrultusunda hareket edecekler. Belirleyici olan delegeler. Gerisi kahve falı açmaktan öte bir anlam taşımıyor.”

‘O DÖNEMLER GERİDE KALDI'

Karrenbauer, Dortmund futbol kulübünün Genel Müdürü Hans Joachim Watzke'nin, rakibi Merz'in genel başkanlığı için çalışmasıyla ilgili ise şunları söyledi: “Merz Dortmund'un bir parçası. Ben değilim. Ama artık eskisi gibi delegeler uzaktan kumandayla karar vermiyor. O dönemler geride kaldı. Delegeler seçim günü karar verir.”

Federal hükümette bakan olup olmayacağına yönelik soruya ise Kramp Karrenbauer, tüm bakanlıkların dolu olduğunu belirterek sıcak bakmadığının mesajını verdi.

Haber Ara