Dolar

32,5004

Euro

34,6901

Altın

2.496,45

Bist

9.693,46

Merkel: 'Hayır'cıların bizden beklentisi var

Almanya'dan seçimler öncesi tansiyonu yükselten açıklamalar gelmeye devam ediyor. Angela Merkel, dün yaptığı açıklamada Türkiye'deki referandumda 'hayır' oyu verenlere göz kırptı. Merkel 'Hayırcıların bizden beklentisi var' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-17 09:00:40

Merkel: 'Hayır'cıların bizden beklentisi var

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'de referandumda hayır oyu kullananların kendisinden beklenti içerisinde olduğunu belirtti. "Türkiye, sadece Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetten ibaret değil" diyen Merkel şunları söyledi:

"Türkiye, sadece (Cumhurbaşkanı) Erdoğan ve hükümetten ibaret değil. Neredeyse yüzde 50'si anayasa referandumuna ‘Hayır' dedi. Onların da bizden beklentisi var. Sert pazarlıkları sürdürmemiz, yanlış uzlaşmaya girmememiz lazım. Biz bizden umutlanan ve bizimle diyalog isteyen bu yüzde 50'ye yanlış sinyal de vermemeliyiz."

KILIÇDAROĞLU'NUN AÇIKLAMALARINI HATIRLATTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz günlerde Alman dergisi Focus'a verdiği bir röportajda "Türkiye'de turistler için can ve mal güvenliği yok" açıklaması yapmıştı. Kılıçdaroğlu, yürüyüş yaptığı sırada da Avrupa Parlamentosuna çağrıda bulunarak "AB'ye üyelik konusunda Türkiye ile ilişkilerin askıya alınması yönünde rapor önerisi kabul edildi. Buradan Avrupa Parlamentosuna seslenmek isterim. Biz herkes için adalet istiyoruz. Sizden de adalet istiyoruz. Türkiye sadece iktidar partisinden ibaret değil ki, Türkiye'de bakın bir adalet yürüyüşü yapıyoruz. Onbinler var. Bir referandum yaptık. Bu ülkenin yüzde 50'den fazlası demokrasi istiyor" demişti.

 

Haber Ara