Dolar

32,3566

Euro

34,9482

Altın

2.325,18

Bist

9.079,97

Merkel'e protesto

Almanya Başbakanı Angela Merkel, hafta sonu göçmen karşıtı olayların meydana geldiği Dresden kenti yakınlarında bulunan Heidenau'da ziyaret ettiği bir sığınmacı yurdunda göçmen karşıtları tarafından protesto edildi. 

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-26 19:37:07

Merkel'e protesto

Başbakan Merkel, bugün Saksonya Eyaleti Başkanı Stanislaw Tillich, Heidenau Belediye Başkanı Jürgen Opitz ve Alman Kızılhaç Derneği Başkanı Rudolf Seiters ile Heidenau'da protestoların hedefi olan sığınmacı yurdunu ziyaret etti.

Merkel, yaklaşık 600 sığınmacının kaldığı yurdun önünde bekleyen göçmen karşıtı bir grup Alman tarafından yuhalandı. Protestocular başarısızlıkla suçlayıp "hain" diye bağırdıkları Merkel'i ıslıkladı. Merkel ise buna karşılık gruba el sallayarak yurda girdi.  

- Yaşananlar utanç verici

Gazetecilerin alınmadığı ve yaklaşık 1,5 saat süren ziyaretin ardından gazetecilerin karşısına çıkan Merkel, ülkesindeki siyasi baskı veya iç savaştan kaçan herkesin Almanya'da adil bir iltica sürecinden geçme hakkına sahip olduğunu söyledi.

Hafta sonunda yurdun önünde yapılan aşırı sağcı gösterilere işaret eden Merkel, "Burada yaşanan şeyler utanç verici ve çirkin" dedi. Başbakan Merkel, Almanya'nın nerede yardıma ihtiyaç duyuluyorsa orada olacaklarını belirtti.

Sığınmacılara insan onuruna yakışır bir şekilde davranılması gerektiği yönünde uyarıda bulunan Merkel, "Yardım etmeye hazır olmayanlara karşı hoşgörü yoktur. Ne kadar çok kişi bunu vurgularsa o kadar güçlü oluruz" diye konuştu.

Merkel, ayrıca sığınmacı sorunu ile ilgili sıkıntıların giderilmesi için eylül ayında yasa değişikleri yapacaklarını açıkladı.

- Çıkışta da protesto

Merkel, yurttan ayrılışı sırasında da protesto edildi. Almanya Başbakanı'nın konvoyunun geçişinde çok sayıda kişi arabalarının kornalarını çaldı. Yol güzergahında da yüzlerce kişi toplanarak Angela Merkel aleyhinde slogan attı.

Merkel, eyaletteki bir saat fabrikasında incelemelerde bulunmayı planlıyordu ancak artan göçmen karşıtı gösteriler ve yurtlara saldırılara sessiz kalmakla eleştirilmesi nedeniyle Heidenau'daki sığınmacı yurdunu da ziyaret programına almıştı.

Dresden yakınlarındaki Heidenau'da hafta sonu yaklaşık bin kadar gösterici, sığınmacıların bölgeye getirilmesini protesto etmek için toplanmış, sığınmacıları taşıyan otobüslere şişe ve taşlarla saldırmıştı. Çıkan olaylarda 31 polis memuru yaralanmıştı.

Son günlerde sığınmacıların kaldığı yurtlara saldırıların arttığı Almanya'da Baden-Württemberg ve Brandenburg eyaletleri ile son olarak Leipzig kentinde yurtlara yönelik kundaklama girişimleri olmuştu.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara