Dolar

32,5707

Euro

34,8919

Altın

2.427,77

Bist

9.722,09

Merkel'e kızdı sığınmacı gönderdi

Peter Dreier, sığınmacı politikasına kızgınlığını göstermek için Merkel'in ofisine bir otobüs dolusu sığınmacı gönderdi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-15 06:35:10

Merkel'e kızdı sığınmacı gönderdi

Ajanslarda yer alan habere göre; Almanya'nın Bavyera eyaletine bağlı Landshut kasabasının yöneticisi Peter Dreier, sığınmacı politikasına kızgınlığını göstermek için Başbakan Angela Merkel'in ofisine bir otobüs dolusu sığınmacı gönderdi.
 
Bavyeralı yönetici, sığınmacı politikasına tepki olarak 31 Suriyeli sığınmacının bulunduğu bir otobüsü Merkel'in başkent Berlin'deki ofisine yönlendirdi.

İzlenen sığınmacı politikasının sürdürülemeyeceğine dikkat çekmek istediğini söyleyen Dreier, "Sığınmacı dalgasının sonu görünmüyor. Kentimizde sığınmacıları barındırabileceğimiz iyi tesislerinin kapasiteleri hızla tükeniyor. Maalesef henüz yeni evler inşa edildiğini de görmüyorum" dedi. 

Dreier, geçtiğimiz aylarda Başbakan Angela Merkel'le telefon görüşmesi yaparak, sığınmacı politikasının sürmesi durumunda kentin kapasitesinin üzerindeki sığınmacıları Başbakanlığa göndereceğini söylemişti.

Haber Ara