Dolar

32,3279

Euro

35,0808

Altın

2.299,27

Bist

8.988,38

Merkel’den sonra şimdide İçişleri Bakan’ının liderliği tartışma konusu

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in ayrılık kararının ardından şimdi de İçişleri Bakanı Horst Seehofer’ın CSU liderliği tartışılıyor.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-31 15:32:44

Merkel’den sonra şimdide İçişleri Bakan’ının liderliği tartışma konusu

SEEHOFER, koalisyon hükümeti içinde Merkel'le kavgaya tutuşarak, CDU/CSU'yu zayıflatmakla eleştiriliyor. Seehofer'ın yerine aday olarak görülen Avrupa Parlamentosu Halk Partileri (EVP) Grup Başkanı Manfred Weber (CSU), “Seehofer 2019 yılına kadar CSU Genel Başkanı. Münih'te hükümet kurulduktan ve EVP Avrupa Parlamentosu için baş aday belirlendikten sonra biz de oturup CSU'da nasıl bir yol izleyeceğimizi tartışacağız. Eskisi gibi devam edemez. Biz de kendi seçim sonuçlarımızı konuşacağız. Seehofer kasım ayı ortasına kadar kendi önerilerini getireceği sözünü verdi. Bu da büyük bir ihtimalle geleceğin karara bağlanacağı olağanüstü kurultaya götürecek” dedi.

Seehofer'ın koltuğuna aday olanların başında gelen Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann (CSU) da Merkel'in kararının CSU üzerindeki baskıyı artırdığını söyledi. Herrmann, Seehofer'ın kendi geleceğiyle ilgili yakında bir açıklama yapacağını kaydetti.

SÖDER'İN İSMİ DE GEÇİYOR

CSU içinde Seehofer'ın kaderinin kasım ayı ortasına kadar açıklık kazanması planlanıyor. CSU bölge başkanlarının Münih'te 10-11 Kasım tarihlerinde toplanarak partideki liderlik sorusunu açıklığa kavuşturacağı ve aralık ayı ortasında yapılacak bir olağanüstü kurultaya kadar tek bir adayın belirleneceği bildirildi. CSU'nun CDU'da olduğu gibi birden fazla adayla parti içinde liderlik yarışı istemediği kaydedildi.

Herrmann ve Weber'in yanı sıra Bavyera Eyalet Başbakanı Markus Söder de CSU liderliği için aday olarak görülüyor.

Haber Ara