Dolar

32,5313

Euro

34,9672

Altın

2.431,12

Bist

9.720,68

Merkel'den 'Nazi' açıklaması

Almanya Başbakanı Merkel, Erdoğan'ı kast ederek 'Nazi benzetmeleri son bulmalı' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-20 15:41:42

Merkel'den 'Nazi' açıklaması

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Almanya Başbakanı Merkel, Japon mevkidaşı Şinzo Abe'yle birlikte, açılışını geçekleştirdikleri Hannover'deki bilişim ve teknoloji fuarı CeBIT'i gezdi. Merkel daha sonra gazetecilere gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye'den gelen Nazi benzetmelerine tepki gösteren Merkel, "Türk liderlerin yaptığı Nazi kıyaslaması son bulmalı" dedi.

TÜRKLERİN ETKİNLİKLERİ YASAKLANABİLİR

Merkel ayrıca, 16 Nisan'da yapılacak anayasa değişikliği referandumu için Almanya'da yapılacak etkinliklerin yasaklanabileceği uyarısında bulundu.

"TÜRKİYE'YE BAĞLI"

Merkel'den önce de Alman hükümet sözcüsü, konuya ilişkin açıklamada bulunmuştu. "Nazi karşılaştırması hiçbir şekilde kabul edilemez" diyen sözcü Ulrike Demmer, ilişkilere kalıcı zararın önüne geçilmesinin de Türkiye'ye bağlı olduğunu savundu.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dün yaptığı, "Sen de şu anda Nazi uygulamasını yapıyorsun. Kime? Almanya'daki benim Türk kardeşlerime veya oraya giden bakan kardeşlerime, milletvekili kardeşlerime" açıklamasına Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'den ve muhalefet lideri Martin Schulz'dan da tepki gelmişti.

 

Haber Ara