Dolar

32,3474

Euro

35,1001

Altın

2.307,64

Bist

9.079,97

Merkel'den koalisyon açıklaması

Almanya Başbakanı Angela Merkel, koalisyon tartışmalarıyla ilgili açıklamada bulundu ve 'Sol Parti ve Almanya için Alternatif partileriyle koalisyon kurmayacağız' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-08-14 23:51:56

Merkel'den koalisyon açıklaması

Almanya Başbakanı Angela Merkel, eylülde yapılacak genel seçimler sonrası aşırı sağcı popülist Almanya için Alternatif Partisi (AfD) ve Sol Parti (Die Linke) ile koalisyon kurmayacaklarını açıkladı.

Almanya'da 24 Eylül'de yapılacak genel seçimler öncesinde kampanya çalışmalarını sürdüren Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) Partisi Genel Başkanı ve Başbakan Merkel, Phoenix televizyonunun Forum Politik programına katılarak, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

"HER PARTİ ÖNCELİKLE KENDİSİ İÇİN ÇALIŞIR"
Merkel, Hür Demokrat Partisinin (FDP) doğal bir koalisyon partneri olup olmadığını sorusuna, ''Tabii ki doğal bir koalisyon yoktur, her parti öncelikle kendisi için çalışır. Eğer doğal bir partnerden bahsedecek olursak o da Hristiyan Sosyal Birlik Partisi'dir (CSU)'' dedi.

Merkel ayrıca seçim sonrası için ''Sol Parti ve Almanya için Alternatif partileriyle koalisyon kurmayacağız.'' ifadesini kullandı.

Almanya'da yapılan anketlerde CDU'nun oyları yüzde 39 civarında görünürken en yakın rakibi Sosyal Demokrat Partinin (SPD) oyları ise yüzde 24 düzeyinde seyrediyor.

Haber Ara