Dolar

32,3692

Euro

34,9460

Altın

2.325,45

Bist

9.100,02

Merkel'den 'İncirlik’ açıklaması

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İncirlik’teki Alman askerleriyle ilgili açıklama yaptı. Konuyla ilgili Türk yetkililerle görüştüklerini söyleyen Merkel, “Alman vekiller istedikleri zaman İncirlik’i ziyaret edebilmeli” dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-26 15:09:51

Merkel'den 'İncirlik’ açıklaması

Almanya Başbakanı Angela Merkel, İncirlik'teki Alman askerleriyle ilgili açıklama yaptı. Konuyla ilgili Türk yetkililerle görüştüklerini söyleyen Merkel, “Alman vekiller istedikleri zaman İncirlik'i ziyaret edebilmeli” dedi.

Hürriyet'in haberine göre; Almanya Başbakanı Angela Merkel, Çekya'nın başkenti Prag'da Çekya Başbakanı Bohuslav Sobotka ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Merkel, 16 Eylül AB Liderler Zirvesi'nde hem sığınmacı sorunu hem de İngiltere'nin Birlik'ten ayrılması konularının ele alınacağını söyledi. Merkel, Bratislava'da gerçekleştirilecek gayri resmi zirvede karar alınmayacağının da altını çizdi.

“TÜRK YETKİLİLERLE GÖRÜŞÜYORUZ”

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Angela Merkel, uzun süredir devam eden İncirlik krizine yönelik de açıklama yaptı. Merkel, Alman ordusunun İncirlik'te çok iyi şartlara sahip olduğunu ve başarılı operasyonlar yürüttüğünü belirterek, IŞİD karşıtı koalisyon uçaklarının İncirlik'ten uçmaya devam etmesini beklediğini söyledi. Merkel, Almanya'nın bir parlamento ordusuna sahip olduğunun göz önünde bulundurulması gerektiğini ifade etti ve Alman vekiller istedikleri zaman İncirlik'i ziyaret edebilmeli” dedi. Merkel konuşmasında konuya ilişkin Türk yetkililerle de görüştüklerini belirtti ancak detay vermedi.

‘İNCİRLİK'TE KALMAK İSTİYORUZ AMA…'

Almanya Savunma Bakanlığı'ndan bir yetkili ise İncirlik'ten çekilmeyi planladıklarının doğru olmadığını söyledi. Alman yetkili, ‘İncirlik'te kalmak istiyoruz ama asker olarak alternatifleri de devamlı göz önünde bulunduruyoruz' dedi. Yetkili, Alman parlamentosunun alacağı yeni karara uyacaklarını belirtti ve “İncirlik'te kalmamızın bize çok avantajları var, ama mecburi de değil” dedi.

 

Haber Ara