Dolar

32,5262

Euro

34,8800

Altın

2.485,23

Bist

9.530,47

Merkel’den FETÖ'ye destek mektubu

Merkel'in oy toplama adına bir FETÖ'cüye teşekkür mektubu yazdığı ve destek mesajları verdiği iddia edildi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-19 09:25:20

Merkel’den FETÖ'ye destek mektubu

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, bir FETÖ'cüye teşekkür mektubu yazıp ve destek mesajları verdiği iddia edildi.

ALMANYA'YA İLTİCA ETMİŞ

Güneş'te yer alan habere göre, FETÖ'nün okullarında eğitim gördükten sonra Almanya'ya iltica eden bir FETÖ'cü Merkel'e teşekkür mektubu yazdı. 

Merkel'in sekreteri Alexandara Teetz'in imzaladığı 7 Eylül 2017 tarihli mektupta şöyle deniliyor:

FETÖ'CÜYE SAYGILARINI İLETTİ

“Federal Şansölye Dr. Angela Merkel, 5 Eylül 2017 tarihli mektubunuz için size teşekkür etmemi rica etti. Açıklamalarınız ve ele aldığınız kader karşısında sizin ne kadar zor bir durumla karşı karşıya olduğunuz tarafımızdan anlaşılmıştır. Tabii ki sizin için evinizi, ailenizi ve arkadaşlarınızı terk etmek ve başka bir ülkede yeni bir gelecek aramak kolay değil. Burada tamamen farklı bir kültürle karşılaşacaksınız ve sizi bekleyen büyük güçlükler var. Böylesine bir karar ve böylesine bir yol ancak büyük ve cesur bir adım olarak değerlendirebilir. Şansölye, size kişisel en iyi dileklerini sunar. Saygılarımızla.”

Mektubu alan FETÖ'cüler ise  “Mektuplar, insan hakları saikiyle samimi bir tavır sergileyen Merkel'den Martin Schulz'a, Cem Özdemir'den Rebecca Harms'a kadar onlarca siyasetçiye ulaştırılmalı” denildi. 

PKK'YA SÖZ VERDİLER

Terör örgütü yandaşları da Almanya'daki faaliyetlerine hız kazandırarak, sol partilerle irtibata geçti. Terör yandaşları, PKK'nın terör örgütü listesinden çıkarılmasını isterken Abdullah Öcalan'ın da serbest kalması gerektiğini savundu. Talepleri alan partilerden de PKK'lılara destek geldi. PKK'nın terör örgütü listesinden çıkarılacağının sözünü veren siyasiler, Öcalan için de ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Ayrıca Köln'de 3 gün önce terör örgütü PKK yandaşları gösteri düzenlemiş, güvenlik güçleri herhangi bir müdahalede bulunmamıştı.

Haber Ara