Dolar

32,3631

Euro

35,1236

Altın

2.324,69

Bist

9.079,97

Merkel'den Clinton'a 5 milyon euro

Almanya Başbakanı Merkel'in ABD seçimleri öncesinde Clinton Vakfı'na para gönderdiği ortaya çıktı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-11-30 09:04:28

Merkel'den Clinton'a 5 milyon euro

Yeni Şafak'ın haberine göre; Almanya Başbakanı Merkel'in, ABD'deki seçimler öncesi Clinton Vakfı'na 5 milyon euro bağış gönderdiği ortaya çıktı. Alman hükümeti, bağışı küresel iklimi korumak için yaptığını savundu.

ABD'de 8 Kasım'da düzenlenen başkanlık seçimlerinde Demokrat Parti'nin adayı olan ve yenilgisiyle dünyayı şaşkınlığa uğratan Hillary Clinton'ın vakfına, Alman hazinesinden 5 milyon avro para aktarıldığı ortaya çıktı. Mali yardımın ortaya çıkması ülkede ve parti içinde büyük tartışma doğurdu. Geçtiğimiz Ekim ayında bağışın yapıldığı dönemlerde, Clinton, kendisine ulusal siyasette kimleri beğendiği ile ilgili bir soru sorulması üzerine, Alman Başbakan Merkel'in, “gözde” siyasetçilerinden biri olduğunu söylemişti. Clinton, uçağında yaptığı açıklamada, “Angela Merkel benim favorilerimden biri çünkü bütün dünya ve bilhassa ülkemiz için açık sonuçları olan Avrupa'daki zor zamanlarda olağanüstü ve güçlü bir liderlik sergilediğini düşünüyorum. Ve gelecekte onunla birlikte çalışabileceğimi umuyorum” ifadelerini kullanmıştı.

İKLİM ÇALIŞMALARI İÇİN

Vakfın bağışçı listesi, para aktarma işlemini Almanya Çevre Bakanlığı'nın gerçekleştirdiğini ortaya koydu. Alman Federal Çevre Bakanı ise bağışın seçimle bağlantılı olduğu iddialarını reddetti. Para aktarımının gerçekleştiği kabul edilse de, bağışın “Uluslararası İklim Koruma İnisiyatifi (ICI) çerçevesinde” yapıldığı savunuldu. Angela Merkel'in partisi Hristiyan Demokrat Birliği Partisi (CDUP) milletvekili Vera Lengsfeld, ortada cevaplanması gereken ciddi sorular olduğunu kaydetti. Lengsfeld, kişisel internet sitesinde, “Neden federal bir bakanlık, ABD seçimlerinde aday olan birisinin kampanyasını destekler?” sorusunu sorarak, “Öyle gözüküyor ki Alman vergimükellefleri, farkında olmadan Clinton'ın seçim kampanyasına bağış yapmak zorunda kaldılar” yanıtını verdi.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara