Dolar

32,3651

Euro

35,0927

Altın

2.325,43

Bist

9.079,97

Merkel'den Avrupa'ya Türkiye uyarısı

Almanya Başbakanı, mülteci krizi konusunda Türkiye ile yapılan anlaşmanın önemine vurgu yaparak AB'ye uyarılarda bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-13 10:18:46

Merkel'den Avrupa'ya Türkiye uyarısı

Deutsche Welle Türkçe'nin haberine göre; Almanya Dışişleri Bakanlığı'nda düzenlenen bir forumda konuşan Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye ve AB arasında yapılan anlaşmanın insanların hayatını kurtardığını belirterek anlaşmanın gerekliliğini savundu.

ANLAŞMADAN SONRA 7 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Bu yılın başından anlaşmanın yürürlüğe girdiği mart ayına kadar 350'den fazla kişinin öldüğünü ifade eden Merkel, "Bu anlaşma yürürlüğe girdikten sonra 7 kişi hayatını kaybetti" diye konuştu.

AB'YE ÜYE ÜLKELERE UYARI

"Sadece insan hayatı için bile Türkiye ile bu tür bir anlaşma yapmaya değer" diyen Başbakan, mülteci krizi karşısında AB'ye üye ülkelerin ortak çabalarını sürdürmesi gerektiğini de vurguladı. Merkel, "Dış sınırlarımızı korumayı, kendi kararlarımızı almayı, kimleri kabul edeceğimizi ve kimleri kabul etmeyeceğimizi öğrenmek zorundayız" diye sözlerini sürdürdü.

Merkel, "Avrupa kendisini bir şekilde dışlayıp 'benim etrafımda ne olduğu beni ilgilendirmez' diyemez" şeklinde konuştu.

TÜRKİYE-AB ARASINDAKİ ANLAŞMA

Türkiye ile AB arasında yapılan anlaşma Türkiye'nin Yunanistan'a geçen bütün mültecileri almasını, buna karşılık 6 milyar Euro maddi yardım öngörüyordu. Anlaşma çerçevesinde şartların yerine getirilmesi halinde Türk vatandaşlarına vizesiz Avrupa sürecinin 1 Temmuz'a çekilmesi kararlaştırılmıştı. Ancak Türkiye'den 72 kriterin tamamını mayıs sonuna yetiştirmesi talebi son anda kriz çıkarmıştı. Merkel, Türkiye'nin vize muafiyeti için tüm şartları yerine getirmesi gerektiğini de kaydetti.

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara