Dolar

32,5875

Euro

34,6701

Altın

2.525,16

Bist

9.524,59

Merkel'den aşı mesajı: Artık tünelin sonunda ışık görüyoruz

Almanya Başbakanı Angela Merkel haftalık paylaştığı video mesajında, koronavirüs pandemisiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Başbakan Merkel, yakında piyasaya sürülmesi beklenen aşılar sayesinde koronavirüsün 'yenilebileceğini' söyledi ancak bunun önümüzdeki birkaç ay içinde gerçekleşmeyeceğini belirtti.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-06 15:24:13

Merkel'den aşı mesajı: Artık tünelin sonunda ışık görüyoruz

“Artık tünelin sonunda ışık görüyoruz"

Merkel, "Pandeminin başlamasından dokuz ay sonra nihayet artık tünelin sonunda ışık görüyoruz" dedi. Yakında çok sayıda aşının onay almasının beklendiğini ifade eden Almanya Başbakanı, "Sonrasında adım adım virüsü yenebiliriz" dedi.

Tedarik zincirlerindeki gecikmelerden dolayı Pfizer/Biontech'in aşısının başlangıçta umulduğu kadar çok sayıda piyasaya sürülemeyeceği ortaya çıkmıştı. Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn, aşı adayının ruhsat alması halinde ilk aşılamaların başlayabileceğini söyledi. Jens Spahn Mart ayı sonuna kadar ülkede 10 milyon dozdan fazla aşının kullanıma hazır hale geleceğine inandığını belirtti.

“Yazın toplu aşılama olabilir”

t-online haber portalına bir konuşan Spahn, "O zamana kadar sadece Biontech'ten 11 milyon dozun alınması gerçekçi olur" dedi. Spahn, Biontech aşısına izin çıkması halinde gelecek aylarda üç ila dört milyon dozun kullanıma hazır olacağını söyledi. Toplamda beş aşı adayının yıl ortasına kadar ruhsat alacağını tahmin ettiğini ifade eden Spahn, en geç yaz mevsiminde toplu aşılamaların başlayacağını ifade etti. Spahn, "En geç yazın toplu aşılamaların olacağı konusunda iyimserim" diye konuştu.

 

Haber Ara