Dolar

32,5093

Euro

34,9415

Altın

2.435,68

Bist

9.716,77

Meram'da Mehmet Akif Ersoy anıldı

Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi'nin düzenlediği programda Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, doğumunun 143. yıl dönümünde anıldı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-12-21 14:24:43

Meram'da Mehmet Akif Ersoy anıldı
Konya'nın merkez Meram İlçe Belediyesi'nin düzenlediği programda Milli Şair Mehmet Akif Ersoy, doğumunun 143. yıl dönümünde anıldı.

Meram Kültür, Sanat, Yaşam Etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen "Akif'le Dirilmek" isimli programda İbrahim Sadri tarafından Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un şiirleri seslendirildi. Konevi Kültür Merkezi'ndeki programa Meram Belediye Başkan Vekili Abdullah Topatan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, AK Parti il ve Meram ilçe teşkilat yöneticileri, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

'Memleketim Merhaba' adlı şiiriyle programa başlayan İbrahim Sadri, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı, Çanakkale Şehitlerine, Bülbül, Zulmü Alkışlayamam gibi şiirleriyle birlikte, Bir Gece isimli Naat-ı Şerif'i seslendirdi. Necip Fazıl Kısakürek'in Sakarya Türküsü, Cahit Zarifoğlu'nun Seçkin Biri Değilim ve Hz. Mevlâna'dan rubailer de seslendiren İbrahim Sadri, Arif Nihat Asya'nın Biz Kısık Sesleriz adlı şiiriyle programı bitirdi.

"Zulmü alkışlayamam şiiri Akif'i özetliyor"

Etkinlikte açıklamalarda bulunan İbrahim Sadri, 'Doğduğumdan beridir aşığım istiklâle, bana hiç tasmalık etmiş değil altın lale!' dizelerinin yer aldığı 'Zulmü Alkışlayamam' adlı şiirin Akif'in hayatını özetleyen en güzel dizeler olduğunu söyledi.

Programdan sonra Meram Belediye Başkan Vekili Abdullah Topatan, günün anısına İbrahim Sadri'ye çiçek takdim etti.

İbrahim Sadri ve sanatçı arkadaşlarına teşekkür eden Topatan, "Milli Şairimiz Merhum Mehmet Akif Ersoy'u anma vesilesiyle düzenlediğimiz programa gösterdiğiniz teveccühten dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Bu vesileyle 15 Temmuz'da ve yakın bir süre önce İstanbul ile Kayseri'deki hain saldırılarda şehit düşen kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Haber Ara