Dolar

32,3761

Euro

34,9957

Altın

2.326,02

Bist

9.087,80

Meral Akşener ve Mansur Yavaş cumhurbaşkanı adayı olacaklar mı?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanlığına aday olup olmayacakları merak ediliyor.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-23 10:36:54

Meral Akşener ve Mansur Yavaş cumhurbaşkanı adayı olacaklar mı?

Hürriyet'ten Abdulkadir Selvi, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a yönelttiği "Cumhurbaşkanlığı'na aday olacak mısınız?" sorusunun cevaplarını bugünkü köşesinde okuyucularına aktardı.

İşte yazının ilgili bölümü:

MERAL AKŞENER CUMHURBAŞKANI ADAYI OLACAK MI?

Akşener'e çok şey sorduk. Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı bunlardan biriydi. Şifre gibi bir cümle kurdu. “Benim kişisel olarak inatlaşmak huyum yok” dedi. Yetinmedi. Üstüne basa basa “İnatla ‘ben, ben, ben' deme yönüm yok” deme gereği duydu. Ama asıl üzerinde durulması gereken cümlesi, “Bu milletin, hepimizin nefes almaya ihtiyacı var. Bu seçmenin tekrar mutsuz olmasına sebep olmayız” oldu. Önümüzdeki günlerde bu sözün ne anlama geldiğini yazacağım.

MANSUR YAVAŞ CUMHURBAŞKANI ADAYI OLACAK MI?

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, sabah kahvaltısında Hürriyet Ankara'nın konuğuydu.

Mansur Yavaş'ın genel siyasete ilişkin bir kariyer planlaması var mı? Bunu sorduğumuz an, bir telaşla “Yok yok. Ulusal siyasette bir planım yok” dedi. Daha açık sorduk. “Bir partinin genel başkanı olmak gibi bir düşünceniz var mı?” dedik. Bu kez daha net bir şekilde “Yok yok. Öyle bir hedefim yok” diye kestirip attı. Bu kez cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağı sorusu geldi. Biz onu sıkıştırdığımızı düşünüyorduk ama o kısa ve net bir cevap verdi. “Yok. Öyle bir şey yok” dedi. Gerçi bu tür görevler istenilmez, millet isterse verir.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara