Dolar

32,3351

Euro

35,1721

Altın

2.245,13

Bist

8.718,11

Meral Akşener'in mitingi sırasında istifa edip AK Parti'ye geçtiler

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener'in Kocaeli’de düzenlediği miting esnasında partisinin Körfez İlçe Gençlik Kolları’ndan 40 kişi istifa edip AK Parti’ye üye oldu.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-06-19 19:57:18

Meral Akşener'in mitingi sırasında istifa edip AK Parti'ye geçtiler

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, Kocaeli'nin İzmit ilçesinde düzenlenen mitingde vatandaşlara seslenirken partisinin Körfez İlçe Gençlik Kolları'ndan 40 kişi istifa etti.

İYİ Parti'nin son dönemde sergilediği hareketlerin düşüncelerini ve ülke için yapmış oldukları çalışmaları zedelediğini söyleyen 40 üye, istifa ettikten sonra AK Parti Körfez İlçe Teşkilatı'na gelerek AK Parti'ye üye oldu.

İlçe teşkilatında istifa eden İYİ Parti Körfez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Zafer Avni Sakı'yı ve beraberindeki 39 üyeyi Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, AK Parti Körfez İlçe Başkanı Şener Söğüt, AK Parti Körfez İlçe Gençlik Kolları Başkanı Doğan Orak ve partililer karşıladı. Körfez İlçe Teşkilatı'nda dağıtılan AK Parti Üye Başvurusu formlarının dolduran 40 İYİ Parti üyesi AK Parti'ye geçiş yaptı.

'İYİ NİYETİMİZE KARŞILIK VERMİYOR'

Geçiş sırasında konuşan İYİ Parti Körfez İlçe Gençlik Kolları eski Başkanı Zafer Avni Sakı, İYİ Parti'nin seçim sürecinde sergilediği tutumun kendilerini partiden istifa etme düşüncesine ittiğini belirtti. Sakı, “Bundan 2 ay önce şahsıma teklif edilen İYİ Parti Körfez Gençlik Kolları Başkanlığını büyük memnuniyetle kabul etmiş bulunmaktaydım. Daha sonra burada bulunan arkadaşlarımla birlikte çalışmaya başladık. Ama biz milli değerlerimize sahip çıkmak, ülke refahına katkı sağlamak gibi fedakar bir düşünceyle çalışmalarımızı sürdürürken İYİ Parti'nin sergilemiş olduğu bazı tavırlarla bu iyi niyetimize karşılık hizmet vermediklerini fark ettik. Bugün buradaki tüm arkadaşlarımızla birlikte şer odaklarının çevrildiğini gördük" dedi.

'İSTİFALAR YARIN DA SÜRECEK'

İstifaların yarın da süreceğini ifade eden Sakı, "Sayın Recep Tayyip Erdoğan da bizim iyi niyetlerimizi gördü. Ben ve arkadaşlarım istifa ettiğimizi belirtir, yarın yapılacak olan programda 200 genç arkadaşımızla birlikte AK Parti'ye geçiş yapacağımızı duyururum" diye konuştu.

Haber Ara