Dolar

32,5671

Euro

34,7174

Altın

2.409,79

Bist

9.645,02

Menderes, Zorlu ve Polatkan anılıyor

DP Genel Başkanı Uysal:- 'Her isimlerini andıkça milletimiz bir yandan hasretlerini, bir yandan üzüntüsünü yeniden yaşıyor'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-17 14:32:55

Menderes, Zorlu ve Polatkan anılıyor
Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, 27 Mayıs Darbesi'nin ardından Yassıada yargılamaları sonrası idam edilen Başbakan Adnan Menderes, Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu ve Maliye Bakanı Hasan Polatkan'ın isimlerini andıkça, milletin bir yandan hasretlerini, bir yandan üzüntüsünü yeniden yaşadığını söyledi.

Menderes, Zorlu ve Polatkan'ın idam edilişlerinin 56. yılında Anıt Mezar'da anma programı düzenlendi.

Burada konuşan Uysal, "Her isimlerini andıkça milletimiz bir handan hasretlerini, bir yandan üzüntüsünü yeniden yaşıyor. Bugün Türkiye'nin ve milletimizin tarihi yürüyüşünde fikirleri, hizmetleri ve şehadete ermiş vücutlarıyla kendi varlıkları hepimiz için, Türk demokrasisi için, millet yolunda hizmet için bir nirengi noktası olmuştur." dedi.

Türkiye'nin darbeler tarihi diye bir gerçeğinin olduğunu dile getiren Uysal, "Her darbeden sonra 'bir daha 27 Mayısları yaşamayız' dediğimizde 12 Martları, '12 Martları yaşamayız' dediğimizde 12 Eylülleri, '12 Eylülleri yaşamayız' dediğimizde 28 Şubatları, '28 Şubatları yaşamayız' dediğimizde 15 Temmuzları yaşadık." ifadelerini kullandı.

Uysal, topyekun darbecilik zihniyetiyle mücadele etmeyi Türk demokrasisine inananlar için önemli ve birincil bir vazife olarak addettiklerini vurguladı.

Anma programına, eski TBMM Başkanvekili ve eski İçişleri Bakanı Meral Akşener de katıldı.

Burada dua edildi, anıt mezarlara karanfil bırakıldı.

Haber Ara