Dolar

32,5667

Euro

34,7111

Altın

2.491,23

Bist

9.524,59

Menbiç ve Rakka açıklaması

Işık, 'Münbiç'ten PYD'nin çekilmesi konusunda ABD'nin Türkiye'ye taahhüdü var. Bunu yapmazsa Türkiye operasyonu mutlaka değerlendirecektir'' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-22 11:37:44

Menbiç ve Rakka açıklaması

TIMETURK|HABER MERKEZİ

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, NTV canlı yayınında Funda Görey'in sorularını yanıtladı.

El Bab operayonu konusunda açıklama yapan Işık, kuşatmanın tamamen gerçekleştiğini söyledi.

Işık'ın açıklamaları şöyle;

"İçerideki temizliğin biraz zaman alacağını hepimiz biliyoruz. Kuşatma tamamen sağlandı, temizlik harekatı yürütülüyor. İçeride lokal olarak mahalle mahalle temizlik harekatı yapılıyor.

"100'ÜN ALTINDA MİLİTAN VAR"

İçerideki DAEŞ'linin 100'ün altında olduğunu tahmin ediyoruz. Bunların bazıları keskin nişancı bazıları ölüm fedaisi falan... Temizlik harekatı sürüyor. Şehrin yarısında çoğu elden geçirildi. Süre vermek kolay olmaz doğru da olmaz. Önemli olan El Bab'ın tamamen kontrol altına alınmış olması.

"PYD VARLIĞI SONLANDIRILMALI"

Münbiç ve Rakka birbirinin alternatifi değil. Münbiç'teki PKK/PYD varlığı sonlandırılmalı. Münbiç'ten PKK/PYD unsurlarının çekilmesi konusunda ABD'nin Türkiye'ye taahhüdü var. Türkiye'nin olmazsa olmaz noktalarından biri Münbiç'te PKK/PYD varlığının kesinlikle sonlandırılması. Eğer ABD bunu yapmazsa Türkiye operasyonu mutlaka değerlendirecektir. Bu Rakka operasyonunu da etkileyecek bir gelişme."

Haber Ara