Dolar

32,3655

Euro

34,9616

Altın

2.325,42

Bist

9.079,97

Menbiç'teki PYD'den mesaj: Hazırlığımızı yapıyoruz

Menbiç Askeri Meclisi Sözcüsü Şervan Derveş, Zeytin Dalı'nın amacının sadece Afrin olmadığını, operasyonların yönünün Menbiç’e de çevrildiğini söyledi. Derveş, 'Hazırlığımızı yapıyoruz' dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-22 12:52:50

Menbiç'teki PYD'den mesaj: Hazırlığımızı yapıyoruz

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'ne yakınlığı ile bilinen Kürdistan 24'ün haberine göre PYD2nin başını çektiği Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG) oluşturduğu Menbiç Askeri Meclisi Sözcüsü Şervan Derveş, Zeytin Dalı'nın amacının sadece Afrin olmadığını, operasyonların yönünün Menbiç'e de çevrildiğini söyledi. Derveş, "Hazırlığımızı yapıyoruz" dedi.

minbiccc-byt

Derveş şunları söyledi:

"Türkiye'nin amacı sadece Afrin değil, bir sonraki hedefi Menbiç. Bu yüzden de Türkiye'nin Menbiç'e yapacağı her saldırıya karşı Minbiç askeri meclisi olarak hazırlık içindeyiz. Güçlerimiz bu saldırılara karşı Menbiç'i savunabilir. Koalisyon güçleriyle de sürekli bağlantı içerisindeyiz."

ERDOĞAN: SIRADA MENBİÇ VAR

Kütahya'da Adalet ve Kalkınma Partisi'nin İlk Kongresi'nde konuşmaya yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Nasıl Cerablus-El Bab hattında terör koridoruna bir hançer sapladıysak şimdi de batıdan başlayarak bu koridoru yerle yeksan edeceğiz. Afrin harekâtı sahada fiilen başlamıştır. Bunu Münbiç (Menbiç) takip edecek. Ardından da kademe kademe Irak sınırına kadar ülkemizi kuşatmaya çalışan bu terör pisliğini temizleyeceğiz” dedi.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara