Dolar

32,3200

Euro

35,1252

Altın

2.299,02

Bist

9.041,20

Menarini, Kolombiya ve Peru'da

Dünyaca ünlü ilaç şirketi Menarini Group, Latin Amerika'daki varlığını Kolombiya ve Peru'daki yeni iştirakleriyle güçlendirdi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-17 11:17:46

Menarini, Kolombiya ve Peru'da
Dünyaca ünlü ilaç şirketi Menarini Group, Latin Amerika'daki varlığını Kolombiya ve Peru'daki yeni iştirakleriyle güçlendirdi.

Dünyaca ünlü ilaç şirketi Menarini Group, Latin Amerika'daki varlığını Kolombiya ve Peru'daki yeni iştirakleriyle güçlendirdi. Menarini, halen 40 kişinin istihdam edildiği yeni Bogot ofisinin açılışını 9 Mart'ta yaptı. Açılış etkinliği, İtalyan Büyükelçi Caterina Bertolini'nin katılımıyla İtalyan Büyükelçiliğinde gerçekleştirildi. Ağrı giderici ve kalp-damar, solunum, sindirim sistemi ve ürolojik tedaviler için tıbbi ürünler ile yeni kanser tedavileri için araştırma ve geliştirmede konusunda çalışmalar yapan İtalyan şirket, Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı'na (UNCTAD) göre, nüfusu 47 milyonu aşan bir ülke olan Kolombiya, aldığı doğrudan yabancı yatırımlar açısından dünyadaki ilk 20 ülke arasında bulunduğu bildirildi.

Halen 30 çalışanın bulunduğu Menarini Peru tesisinin açılışı, İtalyan Büyükelçi Mauro Marsili'nin katılımıyla, Lima Sanat Müzesinde yapılan kurdele kesme töreniyle gerçekleşti. Orta Amerika ülkelerinde ve Karayipler'de, Menarini 2015 yılında cirosunda yüzde 11 artış kaydettiği öğrenilirken, bu artışın yıllık 93 milyon euroya eşdeğer olduğu belirtildi. İtalyan şirket ayrıca, 2009 yılından beri Meksika'da doğrudan, Dominik Cumhuriyeti, Ekvador, Brezilya, Arjantin ve Şili'de de temsilcileri aracılığıyla faaliyet gösterdiği ve sürekli büyüyerek yaklaşık 600 çalışanı istihdam ettiğini açıkladı.

Yapılan açıklamada, her iki ülkede, kaliteli İtalyan malı tıbbi ürünleri sayesinde pazar gelişimi için fırsatlar sunan gelişmekte olan ekonomilere sahip olduğu belirtildi.

Menarini Group Başkan Yardımcısı Alberto Giovanni Aleotti, "Hastaların 15 Menarini tesisinde üretilen olağanüstü yüksek kaliteli tıbbi ürünlere erişimini sağlama taahhüdünü güçlendirme kararı aldığı stratejik ülkeler olan Peru ve Kolombiya'da branşlarımızı açarak Latin Amerika'daki varlığımızı artırmaktan heyecan duyuyoruz. Bu, halen 130 ülkede faaliyet gösteren ve ABD'deki varlığıyla özellikle başarı gösteren Group'un uluslararası gelişimi için bir sıçrama tahtası anlamına geliyor" diye ekledi.

Haber Ara