Dolar

32,4250

Euro

34,4372

Altın

2.487,40

Bist

9.679,80

Memur-Sen ihtiyaç sahiplerine yardım edecek

Memur-Sen ihtiyaç sahiplerine yardım edecek

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-06-24 12:24:39

Memur-Sen ihtiyaç sahiplerine yardım edecek
Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen), "Mazlumlar için infak vakti" sloganıyla dünyanın farklı yerlerindeki ihtiyaç sahiplerine yardım edecek.

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, konfederasyonun genel merkezinde düzenlenen basın toplantısında, Memur-Sen'in dil, din, ırk, cinsiyet ayrımı yapmadan yardımlaşan, yardım için koşan "erdemliler hareketi" olduğunu söyledi.

Arakan'dan Pakistan'a, Somali'den Doğu Türkistan'a, Bosna'dan Nepal'e, Sudan'dan Filistin'e, Suriye'den Kosova'ya kadar birçok coğrafyaya yardım ettiklerini belirten Yalçın, şöyle konuştu:

"Paylaşma ve kardeşlik ayındayız. Mazlumlar yardım elimizi bekliyor, yolumuzu gözlüyor. Bu anlayışla, bu ramazan ayında yardımlarımızı 'Mazlumlar için infak vakti' haykırışıyla arttırmaya ve yaygınlaştırmaya karar verdik. Bu çerçevede, yardım faaliyetlerinde çözüm ortağı kuruluşlarımızdan Sadakataşı Derneği ile doğrudan Filistin'e yönelik gıda yardımı kararı aldık. 'Katil İsrail'in uyguladığı ekonomik ambargoların cenderesi altında yoksulluk çeken ihtiyaç sahibi Filistinli kardeşlerimize bin koli gıda yardımı dağıtacağız. Yine Filistin'de 'kardeşler iftarda buluşuyor' temasıyla bin kişilik iftar programı gerçekleştireceğiz."

Yardımlar kapsamında 100 Filistinli çocuğa bayramlık giyim yardımı yapacaklarını da bildiren Yalçın, Deniz Feneri Derneği vasıtasıyla Tel Abyad'dan Türkiye'ye sığınan Türkmen ve Araplar'a da bir tır dolusu gıda yardımı yapacaklarını dile getirdi.

- Arakan'a 20 bin liralık yardım

Yalçın, Balkanlar'da faaliyet gösteren Mamuşa-Gönül Eri Derneği ile Mamuşa'da 200 kişilik iftar programı düzenleyeceklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Arakan bizim kalp sızımız. Arakan bizim gönül ağrımız. Zulmün devam ettiği, açlığın ve susuzluğun kardeşlerimizi tehdit ettiği bir coğrafya. Diktatör rejimin inançlarından dolayı insanları ötekileştirdiği ve zulmettiği bir coğrafya. Arakan'dan kaçıp insanlığa kavuşmak isteyenlerin dramını, gemilerde aç susuz kalanları dünya görmeyebilir. Ancak biz gözden kaçıramayız, ilgisiz kalamayız. Dünya sümen altı edebilir, biz infak limanından hareket eden yardım gemilerinin dümenini Arakan'a kırmak zorundayız. İşbirliği yaptığımız Deniz Feneri Derneği aracılığıyla 20 bin liralık gıda yardımını Arakanlı kardeşlerimize gönderiyoruz."

Haber Ara