Dolar

32,5004

Euro

34,9432

Altın

2.433,76

Bist

9.794,17

Melih Gökçek istifa ederse yeni görevi ne olacak?

AK Parti 27 Eylül’de yapılan MKYK toplantısında isimleri belirlenen belediye başkanlarının istifasının gecikmesi üzerine süreci hızlandırdı. Kulislerde, Melih Gökçek'in istifa etmesi durumunda yeni görevinin ne olacağı konuşuluyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-10-19 11:22:36

Melih Gökçek istifa ederse yeni görevi ne olacak?

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Partili Belediye başkanlarına yönelik istifa çağrılarının ardından ilk olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın istifasının ardından, önce Düzce Belediye Başkanı ardından Niğde Belediye Başkanı istifa etti. Şimdi ise en çok merak edilen konu Melih Gökçek'in görevinden ayrılıp ayrılmayacağı... Erdoğan'ın, son olarak Polonya ziyareti dönüşünde Gökçek'i işaret ederek bir kez daha tekrar ettiği istifa çağrısının karşılık bulup bulmayacağı merak ediliyor. Peki Gökçek istifa ederse yeni görevi ne olacak?

ÖNCE DÜZCE ARDINDAN NİĞDE

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in ardından dün de Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, başkanlık görevini bıraktığını açıkladı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek dışında bu başkanlarla görüşme yapmadı. İstifa taleplerinin yerel yönetim başkanlığı düzeyinde tebliğ edilmesinin ardından üç başkanın direnişi başladı.

GÖKÇEK GÖREVİNDEN AYRILIRSA NE YAPACAK?

Kulislerde Melih Gökçek'in görevden ayrıldıktan sonra ne yapacağı konuşuluyor. Bu konuda iki görüş bulunuyor. Gökçek'e bir kurumda müsteşar veya genel müdür düzeyinde bir görev verileceği ve 2019 seçimlerinde de milletvekili adayı yapılacağını iddia edenler ile hiçbir görev verilmemesi gerektiğini savunanlar yer alıyor.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Erdoğan Polonya ziyareti dönüşü uçakta gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Erdoğan gündemde olan belediyelerdeki görev değişikliği ve istifa sürecine de değindi. Erdoğan, istifa etmemekte direnen başkanlar için 'Neticesi ağır olur.' dedi.

İLGİLİ HABERE GİTMEK İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYIN:

1410

Haber Ara