Dolar

32,5133

Euro

34,9638

Altın

2.436,63

Bist

9.796,82

Melih Bulu istifa edecek mi? Melih Bulu kimdir nereli kaç yaşında?

Melih Bulu istifa edecek mi? Boğaziçi Üniversitesine Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasını bahane ederek sokakları savaş alanına çevirmek isteyenler polislerle çatışmaya başladı. İkinci bir gezi olayının fitilini ateşlemek isteyenlerin içinde terör örgütü DHKP-C- MLKP, PKK, FETÖ üyelerinin de olduğu kesinleşti. Melih Bulu istifa edecek mi? Melih Bulu kimdir nereli? Olaylar sürerken Boğaziçi Üniversitesi rektörü Melih Bulu'dan açıklama geldi. Melih Bulu istifa etmeyi düşünmediğini duyurdu.

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-03 10:03:56

Melih Bulu istifa edecek mi? Melih Bulu kimdir nereli kaç yaşında?

Kaos sevicileri soakakları yine savaş alanına çevirmek için ellerinden geleni yapıyor. Boğaziçi Üniversitesi'ne Melih Bulu'nun atanmasını bahane edenler sokaklarda polislerle çatışmaya başladı. Melih Bulu'ya stifa çağrıları yükselirken bu konuyla ilgili flaş bir açıklama geldi. Melih Bulu istifa edecek mi? Melih Bulu kimdir nereli kaç yaşında?

Boğaziçi Üniversitesine Melih Bulu'nun rektör olarak atanmasını bahane ederek sokakları savaş alanına çevirmek isteyenler polislerle çatışmaya başladı. İkinci bir gezi olayının fitilini ateşlemek isteyenlerin içinde terör örgütü DHKP-C- MLKP, PKK, FETÖ üyelerinin de olduğu kesinleşti. Melih Bulu istifa edecek mi? Melih Bulu kimdir nereli? Olaylar sürerken  Boğaziçi Üniversitesi rektörü Melih Bulu'dan açıklama geldi.

Melih Bulu istifa edecek mi? 

İstifa çağrıları üzerine Melih bulu Habertürk yazarı Nagehan Alçı'ya konuştu. "Asla istifayı düşünmüyorum" diyen Bulu, "Başta bu krizin 6 ay içinde biteceğini öngörmüştüm, öyle de olacak" dedi.

Melih Bulu kimdir nereli kaç yaşında?

Melih Bulu 15 Ağustos 1970'de Kırıkkale'de dünyaya geldi. Türk akademisyen ve siyasetçi. 2016-2019 yılları arasında İstinye Üniversitesi kurucu rektörlüğü, 2020-2021 yılları arasında ise Haliç Üniversitesi rektörlüğü görevini yürüttü. 2 Ocak 2021 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atandı.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğüne atandı

Orta Doğu Teknik Üniversitesi mühendislik fakültesinden mezun olan Bulu, yüksek lisans ve doktorasını Boğaziçi Üniversitesi işletme bölümünde tamamladı. Savunma sanayi alanında bir süre mühendis olarak çalışan Bulu, 2002 yılında Adalet ve Kalkınma Partisinin İstanbul Sarıyer İlçe Başkanlığının kuruluşunda yer aldı. 2009 yerel seçimlerinde aynı partiden Ataşehir Belediye Başkanlığı, 2015 genel seçimlerinde ise İstanbul 1. bölge milletvekilliği için aday adayı oldu fakat her ikisinde de aday gösterilmedi. Aynı zamanda Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Ticaret Üniversitesi ve İstanbul Şehir Üniversitesinde ders vermeye devam etti. 2 Ocak 2021 tarihli Resmî Gazete'de yayımlanan cumhurbaşkanı kararıyla Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne getirildi.

Haber Ara