Dolar

32,5878

Euro

34,8455

Altın

2.503,43

Bist

9.678,28

Mekke'deki vinç kazası

Mekke'deki vinç kazası

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-12 17:59:19

Mekke'deki vinç kazası
Mescid-i Haram'da meydana gelen vinç kazasında ölen ve yaralanan Türk hacı adaylarının isimleri belirlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Enver Günenç, yaptığı açıklamada, dün meydana gelen vinç kazasında 4 Türk hacı adayının öldüğünü, 21'inin yaralandığını belirlediklerini söyledi.

Yaralılarla ilgili verdikleri bilgilerin kesin olduğunu, hayatını kaybedenlerle ilgili verdikleri kesinleşmiş bilginin dışında bugün yapılacak resmi açıklamanın ardından yeni bilgiler gelebileceğini belirten Günenç, 'Diyanet'in Mekke Hastanesinde tedavi edilen Mehmet Ali Ünal, Nurettin Günaydın, Mehmet Türkmen, İsa Saraç, Safiye Yıldız, Hasan Yoldaş, Habış Barlak, Yusuf Emul, Kabir Durev, Fatma Akçay ve Ayşe Duran isimli hacı adaylarımız taburcu edildi" diye konuştu.

- Diğer hastanelerdeki yaralılar

Gönenç, Ali Rıza Özmen, İbrahim Yamaç, Mustafa Yurtseven, İrfan Okulu adlı Türk hacı adaylarının Nur Hastanesinde, Mustafa Bolat, Ramazan Kanlıbaş, Remziye Ürek ve Ziya Arıay'ın Zahir Hastanesinde, Abdullah Üresin ile Mehmet Aslantaş'ın Şişe Hastanesinde tedavisinin sürdüğünü belirtti.

- Hayatını kaybedenlerin kimlikleri

Muaysım'daki morgda kimlik tespit çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Gönenç, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Morg kayıtlarına göre ölen Türk hacı adaylardan birinin adı Kazım Ekrem. Bu kişinin adı Kasım da olabilir. Bu kardeşimiz bizim kayıtlarımızda yoktur. Kadir Gökmen ve Ramazan Özmen de ölen hacı adaylarımız. Gökmen'in memleketi İstanbul, Özmen'in memleketi de Tekirdağ. Ayrıca ticari vizeyle gelen bir turizm şirketinin ortağı Şükrü Kocatepe de ölenler arasında.'

Eşi tarafından öldüğü belirtilen Erol Karaağaçlı'nın ismine morg kayıtlarında rastlamadıklarını kaydeden Gönenç, 'Biz kesinleşmemiş bilgileri açıklamadık. Sadece eşinin bir şahadeti var. Şu anda kayıp' diye konuştu.

Gönenç, defin işlemlerinin, adli vaka olduğu için uzun sürebileceğini de sözlerine ekledi.

Haber Ara