Dolar

32,5528

Euro

34,8433

Altın

2.427,62

Bist

9.722,09

Mehmetçik Vakfından 18 Mart için anlamlı klip

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfınca 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla gazi, şehit ve gazi yakınları ile bağışçılar tarafından seslendirilen Çanakkale Türküsü'ne klip hazırladı- Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü Büyükkantarcıoğlu:- 'Ateş düştüğü yeri yakıyor, kaybedilen genç evlatların acısı bir ömür boyu unutulmuyor. Her gün o anne babalar, evlatlarının acısıyla uyanıy

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-17 12:34:39

Mehmetçik Vakfından 18 Mart için anlamlı klip
YILDIZ NEVİN GÜNDOĞMUŞ - Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) Mehmetçik Vakfınca 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü dolayısıyla, gazi, şehit ve gazi yakınları ile bağışçılar tarafından seslendirilen Çanakkale Türküsü'ne klip hazırlandı.

Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü Emekli Tümgeneral Tamer Büyükkantarcıoğlu, klibe ilişkin AA muhabirine yaptığı açıklamada, 18 Mart Çanakkale Zaferi'ni unutmanın mümkün olamayacağını söyledi.

Çanakkale Zaferi'nin Türk tarihindeki önemini dile getiren Büyükkantarcıoğlu, "Mustafa Kemal Atatürk, başlatmış olduğu kurtuluş mücadelesinde Çanakkale Zaferi'nde dünyaya yazılan destanla yola çıkmıştır." dedi.

Mehmetçik Vakfının yardım yaptığı, sayıları 9 bini bulan gazi, engelli Mehmetçik ve Mehmetçik çocuklarının bulunduğunu ifade eden Büyükkantarcıoğlu, bu kapsamda 18 Mart için hazırladıkları klip çalışması gazi, gazi çocuğu, şehit eşi ve bağışçılardan oluşan 10 kişinin türküyü seslendirdiğini belirtti.

Büyükkantarcıoğlu, şu değerlendirmede bulundu:

"Ateş düştüğü yeri yakıyor, kaybedilen genç evlatların acısı bir ömür boyu unutulmuyor. Her gün o anne babalar, evlatlarının acısıyla uyanıyorlar. Onları bütünleştirmek, bir araya getirmek ve içlerindeki o volkanı, heyecanı ve ateşi aktarabilmek için onların seslendirdiği Çanakkale Türküsü eşliğinde, o günün görüntüleriyle böyle bir klip yapmayı düşündük. Klipte yer alan gazilerimiz, şehit eşi, gazi çocuklarının hiçbiri profesyonel ses sanatçısı değiller ama inanıyorum ki bunu izleyen vatandaşlarımız onların ruhlarından gelen o güzel duyguları, onların ifadelerinde bulacaklardır. Bu anlamda çok başarılı olduğunu düşünüyorum."

Klipte Çanakkale Türküsü'nü kullanmalarının nedenine de değinen Büyükkantarcıoğlu, savaşa katılan gencecik insanları anlatan, "aynalı çarşı" ifadesiyle simgeleşen, çok içli bir türkü olduğu için bunu seçtiklerini söyledi.

Büyükkantarcıoğlu, klipte Mehmet Akif Ersoy'un "Çanakkale Şehitlerine" isimli şiirinin de yer almasını istediklerini belirterek, "Bu bağlamda da güçlü, duygulu, kıymetli bir sese ihtiyacımız oldu. Sayın Rüştü Asyalı da imdadımıza yetişti, o güzel yorumuyla çok güzel okudular. Kendisine çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

- Klip 3 ayda tamamlandı

Büyükkantarcıoğlu, klibi planlama sürecinin 1,5-2 ay sürdüğünü, klip için şehit ve gazi ailelerine teklif götürdüklerini belirterek, şöyle dedi:

"Stüdyoda çekilen klip için bir ortam yaratıldı. Gazi ve şehit ailelerimizden tekliflerimize seve seve, koşarak gelen insanlarımız oldu. Hatta ABD'den bir gazimiz de bu çekim için geldi. Aileler önce profesyonel ses sanatçısı olmadığı ve bunun eğitimini almadıkları için biraz çekingenlik gösterdiler. Ama biz bunun amacının sadece kendi iç duygularını, kendi dudaklarından ve ifadeleriyle yansıtmalarının yeterli olacağını söyledik ve onları yüreklendirdik. Sağ olsunlar onlar da bizi kırmadılar, bu klipte yer aldılar. Dolayısıyla bu çekimleri planlama süreci dahil yaklaşık 3 ay gibi süreç içerisinde bitirmiş olduk."

Mehmetçik Vakfının klibi mütevazı bir bütçeyle gerçekleştirdiğini ifade eden Büyükkantarcıoğlu, klibin televizyon kanallarında yayınlanmayacağını, sadece sosyal medya aracılığıyla halka ulaştırılacağını aktardı.

Klibin dün geceden itibaren Vakfın sosyal medya hesapları üzerinden yayınlandığını dile getiren Büyükkantarcıoğlu, "Bu sabah kalktığımda inanamadım, beğeniler ve paylaşımlar binleri geçmiş durumda. İnanıyorum ki bu şekilde çok büyük kitlelere dağılacaktır." sözlerine yer verdi.

Yönetmenliği Zülküf Aydın, kurgusu Emrah Bora'ya ait klibin müzik düzenlemesini de Emre Barış Aluç ve Abdurrahman Tarikci gerçekleştirdi.

Çanakkale savaşı görüntüleri eşliğinde klipte yer alanların isimleri şöyle:

"Ali Demiray (Gazi-Hakkari/2006), Erten Acır (Gazi- Kayseri /1986), Alparslan Durmuş (Gazi Artvin/1994), Bülent Canyurt (Gazi 1996/Tunceli), Kudret Öte (Gazi çocuğu-Bilecik/2002) Döne Kavak (Gazi çocuğu-Şırnak/1992), Onur Hazer, (Gazi çocuğu-1994/Şırnak), Elif Canyurt (Gazi çocuğu-1996/Tunceli), Fethiye Çınar (Şehit eşi/bağışçı-Siirt/2012), İbrahim Baykurt (bağışçı)."


Haber Ara