Dolar

32,3659

Euro

34,9546

Altın

2.325,33

Bist

9.079,97

Mehmet Şimşek'ten piyasa analizi

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, reformların üzerinden piyasa analizi yaptı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-12-12 02:27:05

Mehmet Şimşek'ten piyasa analizi

Ajanslarda yer alan bilgide; Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, son günlerde piyasalarda yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Şimşek, reform programına rağmen ekonomide yaşanan tedirginliği, "Piyasalar bu aralar bardağın boş tarafına odaklanmış sözleriyle" tanımladı.

Borsa İstanbul ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) arasındaki stratejik ortaklığın imza töreninde konuşan Şimşek, anlaşmanın Türkiye'ye olan güveni gösterdiğini, Borsa İstanbul'un attığı adımların İstanbul'un küresel anlamda bir finans merkezi olmasına yönelik önemli çalışmalar olduğunu anlattı.

PİYASALAR NEDEN TEDİRGİN?

Türkiye'nin, gelişmekte olan ülkelerin ciddi sıkıntılarla karşı karşıya olduğu bir dönemde bunları başardığını kaydeden Şimşek, "Şu anda piyasalar dünkü reform programını, bugünkü gelişmeleri pek kale almıyor çünkü, bu aralar bardağın boş tarafına odaklanmış durumdalar. Bizim reform programımız bardağın boş tarafını doldurmaya yöneliktir. Bu çok önemli bir husustur" dedi.

'REFORM PROGRAMI TEMENNİLER LİSTESİ DEĞİL'

Reform programının sadece bir temenniler listesi olmadığını, hangi reformun ne zaman, hangi kurumun sorumluluğunda yapılacağını belirlediklerini ve bunun için uygulama izleme mekanizması kurduklarını ifade eden Şimşek şöyle konuştu;

"Reformlar konusunda samimiyiz, bunları yapacağız. Önümüzdeki dönemde Türkiye'nin üç çıpası olacak. Mali disiplin devam edecek. AB sürecini yeniden canlandırıyoruz. Yapısal reformlarla Türkiye'nin ekonomik dönüşümünü geçmişte olduğu gibi ikinci ve üçüncü nesil reformlarla başaracağız. İnanıyorum ki ortalıktaki toz duman yatışınca doğru politikaları uygulayan, reform yapan ülkelerin takdir edileceği bir döneme gireceğiz. Türkiye bu anlamda pozitif ayrışacak."

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara