Dolar

32,3775

Euro

35,0510

Altın

2.326,39

Bist

9.080,93

Mehmet Şimşek'ten Almanya'ya sıcak mesaj

Başbakan Yardımcısı Şimşek, Rusya ile ilişkileri de geliştirmek istediklerini ifade ederken, Almanya'yla da ilişkileri daha da güçlendireceklerini belirtti...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-09 04:45:43

Mehmet Şimşek'ten Almanya'ya sıcak mesaj

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye ve Rusya arasındaki uçak krizinde ilişkilerin düzelmesi gerektiğini söylerken, Almanya ile Ermeni Soykırımı meselesi içinde, ilişkileri daha da güçlendirecekleri yönünde açıklama yaptı.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek,  Alman Parlamentosu'nda oy çokluğuyla kabul edilen 'Ermeni Soykırımı' tasarısının, dostluğa sığmadığını ancak ticari, ekonok, yatırım noktasında ilişkilerin zedelenmemesi için gereken hassasiyeti göstereceklerini belirterek, "Almanya bizim en büyük pazarımız ihracat anlamında. Tabii ki bu ilişkileri daha da güçlendireceğiz" diye konuştu.

NTV canlı yayınında konuşan Mehmet Şimşek, Almanya ile ticari ilişkilerin minimal düzeyde etkilenmesi için gerekenleri yaptıklarını ifade etti. 

Mehmet Şimşek şunları söyledi: "Rusya ile yaşanan bir süreç var ardından Almanya ile soykırım iddialarını içeren kararın onaylanmasıyla başlayan yeni bir dönem geldi. Acaba bu süreç ekonomik etki yaratacak bir boyuta ulaşır mı?

Almanya'nın yaptığı dostluğa, stratejik ortaklığa hiçbir şeye sığmaz. Ama biz öfkeyle kalkmayız. Her şeyden önce biz gereken bütün protestoları yaptık bütün girişimlerde bulunduk. Avrupa bizim için çok önemli bir pazar.

"ALMANYA İLE İLİŞKİLERİ DAHA DA GÜÇLENDİRECEĞİZ"

Almanya'yla ikili yaşacağımız bir sorun Avrupa ile ilişkileri fazla etkilememesi lazım. Almanya ile siyasi anlamda bir sorunumuz var şu anda. Ama ticaret, ekonomi, yatırım noktasında bu ilişkilerin zedelenmemesi noktasında gereken hassasiyeti göstereceğiz. Türkiye'nin menfaati neyse odur. Almanya bizim en büyük pazarımız ihracat anlamında. Tabii ki bu ilişkileri daha da güçlendireceğiz. Rusya bizim bin yıldır komşumuz. Biz Rusya ile ilişkilerimizi geliştirmek istiyoruz. Rusya'yla her konuda hemfikir olmayabiliriz. Rusya ile ilgili konuda Türkiye tabii ki haklı ama yine de sorun çözme odaklıyız.

Almanya konusunda çok açık ve haklı Türkiye ama biz yine de bu ilişkilerden ticaretin ve ekonominin minimal düzeyde etkilenmesi için gereken her şeyi yapıyoruz."

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara