Dolar

32,5161

Euro

34,5613

Altın

2.490,38

Bist

9.548,09

Mehmet Öz ile kandırdılar

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, dünyaca ünlü Doktor Mehmet Öz’ün adını kullanarak zayıflama ürünleri satan firmaya “tüketiciyi aldatma” cezası verdi. Bakanlık, reklamları yapılan zayıflatma ürünleriyle ilgili tüketiciye “aldatılmayın” uyarısı yaptı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-24 20:44:59

Mehmet Öz ile kandırdılar

Piyasada “Yeşil kahve çekirdeğiyle kilo vermeye başlayın” şeklindeki tanıtımları inceleyen bakanlık uzmanları, zayıflamak isteyenlerin nasıl kandırıldığını ortaya koydu. Usmanlar, ürünle ilgili yapılan reklamlardaki, “Yeşil kahve çekirdeği kalorinizi daha hızlı yakmaya yardımcıdır”, “Yağ moleküllerini parçalamaya, hızlı ve sağlıklı kilo vermeye yardımcı olur”, “Diyet ve egzersiz gerektirmeden kullanılabilir”, “Dr. Mehmet Öz yeşil kahve çekirdeğini öneriyor”, “Mehmet Öz yeşil kahve için Amerika'daki televizyon programında bu kahve çekirdeklerinin kilo kaybına ve yağ yakımına yardımcı olduğunu doğruladı” şeklindeki ifadelerin tüketiciyi aldatmaya yönelik olduğuna karar verdi.

REKLAMLAR DURDURULDU

Söz konusu gıda takviyesi ürünlerinin bilimsel olarak ispata muhtaç ifadelerle tüketicileri yanılttığını kaydeden uzmanlar, hastalık olarak tanımlanan ve hekim kontrolünde tedavi edilmesi gereken sağlık sorunlarının bu ürünle tedavi edildiği izlenimi oluşturulduğunu belirledi. Gıda takviyesi ürünleriyle tüketicilerin yanıltıldığını ve bu tip ürün reklamlarının yapılmasının yasak olduğuna dikkat çekilerek reklamların durdurulmasına karar verdi.

Haber Ara