Dolar

32,3655

Euro

34,9519

Altın

2.325,22

Bist

9.079,97

Mehmet Ocaktan: Pelikan'ı paylaşan gazeteciler kullanışlı aptal

Karar Gazetesi Yazarı Mehmet Ocaktan, Pelikan dosyasını yazanların gazeteci olduğunu yazdı ve hepsi için 'kullanışlı aptallar' ifadesini kullandı.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-13 14:48:07

Mehmet Ocaktan: Pelikan'ı paylaşan gazeteciler kullanışlı aptal

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Yazısına "Galiba bu ülkede bazı şeyler hiç değişmeyecek. Türkiye'deki yönetim aygıtının neredeyse temel yazılımını oluşturan ‘darbeci' ve ‘andıç'çı yaklaşım belli dönemlerde geriletilmeye çalışılsa da, bir gün ansızın siyasetin kapısını çalabiliyor" diyerek başlayan Ocaktan, devlet içerisinde müdahaleci bir damarın hep aktif olduğunu belirtti.

Giderek "Türkiye'de her şey değişir ama siyasetin ve siyasetçinin itilip kakılması, kişilerin itibarsızlaştırılması hiç değişmez" şeklinde bir kanaatin oluştuğunu söyleyen Ocaktan, darbelerin esas yıkımı siyasette gerçekleştirdiğini, darbeler öncesi ve sonrası yaşanan kıyımların en acımasız araçlarından birisinin andıçlar olduğunu yazdı.

Ocaktan, 28 Şubat'ta sıkça rastlanan "itibarsızlaştırma" operasyonlarında başı çeken andıç kepazeliklerinde taşeron olarak gazetecilerin ve siyasetçilerin kullanıldığını belirtti.

"2002 yılında AK Parti iktidarıyla birlikte aşılan bu durum sonrası demokrasi ikliminin herkese iyi geleceğini sanıyorduk" diye yazan Ocaktan, yanıldıklarını, bir vesayet anlatışının daha demokrasinin üzerine çöktüğünü ifade eti.

Paralel'in devletin kurumlarını ele geçiren örgüt tarafından hazırlanan kasetler, tapeler, dinleme kayıtları vasıtasıyla siyasetçilere, işadamlarına, sivil toplum örgütü mensuplarına, gazetecilere, bakanlara, başbakanlara itibar suikastı yaptığını yazan Ocaktan, siyasi iktidarın tehlikeyi fark ettiğini ve paralel örgütle ciddi bir mücadele başlattığını hatırlattı.

Şimdi de Pelikan Dosyası gibi yöntemlerle siyasetçi ve gazetecilerin andıçlandığını söyleyen Ocaktan şunları yazdı:

"PELİKAN, GAZETECİLER"

Talihsizliğe bakın ki yeni ‘Pelikan andıç'ı kepazeliğinin ortakları ve taşeronları da yine gazeteciler... Kısacası değişen pek fazla bir şey yok, sadece takvimlerdeki tarihler değişmiş, bir de kullanışlı aptallar.

PELİKAN DOSYASI NEDİR?

Geçtiğimiz günlerde ismine "Pelikan Dosyası" denilen bir takım yazılar internette dolanmaya başlamıştı. Bu yazılarda Erdoğan taraftarı birinin Davutoğlu ve ekibi; bunun yanında Abdullah Gül ve Binali Yıldırım gibi isimlerle ilgili açıklamalarda bulunuyordu.

Kimin yazdığı bilinmeyen bu yazılar yayınlandığı andan itibaren sosyal medyanın bir numaralı gündemi haline geldi.

"PELİKAN DOSYASI NEDİR?" HABERİ İÇİN FOTOĞRAFA TIKLAYINIZ



VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara