Dolar

32,5173

Euro

34,7871

Altın

2.422,17

Bist

9.672,31

Mehmet Metiner'den Ekrem İmamoğlu'na: Şimdiden güç zehirlenmesi yaşıyor

AK Parti 26. Dönem Milletvekili Mehmet Metiner, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’nun Ordu Havalimanı’nda VIP salonuna alınmamasının ardından yaşanan olaylara ilişkin yaptığı açıklamada, “CHP’nin İstanbul adayı kibirli, şımarık, küstah ve saldırgan. Belli ki şimdiden güç zehirlenmesi yaşıyor. Sorunlu bir psikolojisi var” dedi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-06-09 16:24:26

Mehmet Metiner'den Ekrem İmamoğlu'na: Şimdiden güç zehirlenmesi yaşıyor

Millet İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu ve beraberindekilerin, Ordu-Giresun Havalimanı'ndaki VIP salonunu kullanmak istemeleri neticesinde olaylar meydana gelmişti. Tepkilerin odağındaki Ekrem İmamoğlu'ndan konuya ilişkin herhangi bir ‘özür' açıklaması gelmezken kendisine yönelik tepkiler de gün geçtikçe artıyor. En sert tepki gösterenlerden biri de AK Parti eski Milletvekili Mehmet Metiner oldu. Metiner, “Şımarık, küstah, saldırgan, dili bozuk…” sözleriyle İmamoğlu'na tepki gösterdi.

“DİLİ BOZUK, AĞZININ AYARI YOK, KURAL-KAİDE DİNLEMİYOR”

“CHP'nin İstanbul adayı kibirli, şımarık, küstah ve saldırgan.” diyen Mehmet Metiner, “Belli ki şimdiden güç zehirlenmesi yaşıyor. Sorunlu bir psikolojisi var. Siyaseti de maskeli. Görünen yüzü ile gerçek yüzü uyumsuz. Gerçek yüzü ortaya çıktığında utanç duyduğunuz biri. Dili bozuk, ağzının ayarı yok, kural-kaide dinlemiyor.” şeklinde konuştu.

“GÜLER YÜZÜ SADECE BİR MASKE”

CHP'nin İstanbul Adayı Ekrem İmamoğlu'nun “Kral benim!” havasında hareket ettiğine dikkat çeken Mehmet Metiner, şöyle konuştu:

“Görünür dili demokratik ve hoşgörülü ama gerçek dili diktatoryal ve yaralayıcı. Kaba ve nobran. Gerçek pratiği otoriter ve buyurgan. Güleryüzü ise sadece bir maske. Asıl tehlikeli olan da bu. Bu adamın eline sahici bir iktidar geçerse ne yapacağı şimdiden belli.”

“VIP'İ KİMİN KULLANACAĞI BELLİ, BUNU BİLDİĞİ HALDE KENDİNİ İMTİYAZLI ADDEDİYOR"

“VIP yol geçen hanı değil. Orayı kimin kullanacağı belli.” diyen Mehmet Metiner, “CHP adayı bunu bildiği halde kendini imtiyazlı addediyor ki hakkı olmadığı halde oradan uçmak istiyor. Üstelik tek başına değil; 13 kişilik ekibiyle. Üstelik o ekipten hiç birinin de VIP'ten uçma hakkı yok.” şeklinde konuştu.

“GÖREVLİ POLİSLERE MUKAVEMET EDİYOR, DEVLETİN VALİSİNE 'İT' DİYEREK HADSİZCE VE HAYASIZCA HAKARETLER EDİYOR"

CHP'nin İstanbul Adayı İmamoğlu'nun çirkin yüzünün bir kez daha ortaya çıktığına işaret eden Mehmet Metiner, şunları söyledi:

“Bu tür durumlarda yapılacak şey bellidir. Acil bir durumdan dolayı mülki amiri arar ricada bulunursunuz. Mülki amirler genellikle aciliyet ve önem kesbeden durumlarda kişinin konumunu da göz önünde bulundurarak izin verirler. Şimdi CHP adayı bunu yapmıyor. Hakkı olmadığını bildiği halde ekibiyle gidiyor. Kendisine VIP hizmetinden yararlanamayacağı hatırlatınca da zıvanadan çıkıyor. Bağırıp çağırıyor. Hakaret ediyor. Görevli polislere mukavemet ediyor. VIP bölümüne zorla giriyor. Terör estiriyor. Hızını alamayıp devletin valisine “it!” diyerek hadsizce ve hayasızca hakaretler ediyor.”

“O ESNADA BİLE TAKTİK YAPIYOR"

Ekrem İmamoğlu'nu sert sözlerle eleştiren Mehmet Metiner, “Sen kimsin ya? Ayrıcalığın ne senin? Bir de kurnaz mı kurnaz? O esnada bile taktik yapıyor. Hem söz ve davranışlarıyla kendisiyle gelenleri tahrik ediyor sonra gelenlerin içinden daha hayasız sözler edenleri teskin etmeye çalışıyor. Burada da iki yüzlü davranıyor. Akabinde yalan haber üretiyorlar. Neymiş efendim CHP'li vekille uçmasına izin verilmedi filan...Ayıp ya!” şeklinde tepki gösterdi.

“UTANÇ VERİCİ"

CHP'li İmamoğlu'nun “mağduriyet oyunu” na dikkat çeken Mehmet metiner, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sonra da mağduriyet ayakları. Bu nasıl bir kişiliktir ya! Olayın üzerinden kaç gün geçmiş. Çıkıp konuşmuyor. ‘İt demedim' demiyor. ‘Dedim' demiyor. ‘İt dediğim için üzgünüm özür dilerim!' demiyor. ‘Hayır asla öyle bir şey demedim. Dediğimi ispat etsinler adaylıktan çekilirim!' deyip hodri meydan çekmiyor. İnsan mert ve dürüst olur. Bu lafı etmişse de etmememişse de çıkar bir açıklamada bulunur. Ya özür diler ya da sözlerinin arkasında durur. Mertlik ve dürüstlük vadisinde yeri olmayan birinin İstanbul'u yönetmeye talip olması bile utanç vericidir. Böylesine saldırgan ve hakaretamiz bir kişilik ne İstanbul'a yakışır ne de demokratik siyasete.”

ORDU VALİSİ SEDDAR YAVUZ'A "O GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞIN" ÇAĞRISI

AK Parti eski Milletvekili Mehmet Metiner, sözlerini şöyle tamamladı:

“Benim bir üzüntüm de şu: Oradaki polisler kendilerine hadsizce mukavemet eden ve dahası devletin valisine edepsizce saldıran o kişi veya kişiler hakkında orada yapılması gereken neyse yapsalardı diyorum. Kanunen yapılması gereken neyse yapılmasını beklerdim. Hiç bir şey olmamış gibi ellerini kollarını sallayarak bir de hava atarak gitmeleri doğrusu ağrıma gitti. Haklarında henüz bir soruşturma açılmaması zoruma gitti. Sadece adayı değil o terbiyesizce lafları eden ve görevli memurlara mukavemet eden herkesin acilen ifadeye çağrılması gerekiyor. Bir de değerli Ordu valimizden rica ediyorum: O görüntüleri paylaşsınlar! O gece orada tutulan resmî tutanaklar kamuoyu ile paylaşılsın! Hatta o gecenin hem tanığı hem mağduru olan polislerin konuşmaları sağlansın ki o adamın gerçek yüzü de, olayın gerçeği de anlaşılsın.”

Haber Ara