Dolar

32,5431

Euro

34,8976

Altın

2.427,76

Bist

9.690,91

Mehmet Görmez sert çıktı: Rencide olduk

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Almanya'nın Türk imamların evlerine yaptığı baskınla ilgili açıklama yaptı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-02-17 11:11:26

Mehmet Görmez sert çıktı: Rencide olduk

Görmez'in ifadeleri şöyle;

Rencide olduk, büyük bir üzüntü duyduk. Diyanet-DİTİB işbirliği,Türk-Alman modeli olarak da nitelendirilebilecek,toplumlararası dini ilişkilere örnek olabilecek karakteri vardır.

Diyanet ile DİTİB'in dini referans ortaklığı, diplomatik,siyasi,ideolojik manipülasyon ve polemiklere konu edilemeyecek derecede hayatidir. Alman İçişleri Bakanı'na mektup yazdım. Alman heyetle de görüştük. Bütün bunlara rağmen iftira kampanyasının devam etmesi bizi üzmüştür.

DİYANET İTİBARSIZLAŞTIRILMAK İSTENDİ

İddiaları reddetmemize rağmen din görevlilerinin evlerine yapılan baskınları anlayamıyoruz.Diyanet işleri Başkanlığı ve DİTİP itibarsızlaştırılmak istendi. Hiçbir din görevlisinin görev tanımı dışına çıkmamıştır.

İslamafobik nefretin seçim atmosferinde kullanılması kabul edilemez. Almanya'nın en geniş tabanlı Müslüman sivil toplum kuruluşu olan DİTİP'i rencide etmiştir. DİTİP sadece Türkler için değil bütün Avrupa için çok önemlidir.Bu gelişmeler Almanya'da yaşayan 5 milyon Müslümanı rahatsız etmiştir.

Haber Ara