Dolar

32,3371

Euro

35,1949

Altın

2.246,88

Bist

8.718,11

Mehmet Görmez: İnsanlık sanal bir mahkûmiyet yaşıyor

İnsanlığın sanal bir mahkûmiyet yaşadığını aktaran Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Görmez, 'sanal uygarlığın' bilgiye kolay erişmede, iletişim imkanlarını artırmada insanlığa kolay imkanlar da sunduğunu belirterek, 'Ancak bu uygarlığın getirdikleri kadar götürdükleri de var' dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-12-05 16:53:04

Mehmet Görmez: İnsanlık sanal bir mahkûmiyet yaşıyor

İnsanlığın sanal bir mahkumiyet yaşadığını aktaran Diyanet İşleri eski Başkanı Mehmet Görmez, "sanal uygarlığın" bilgiye kolay erişmede, iletişim imkanlarını artırmada insanlığa kolay imkanlar da sunduğunu belirterek, "Ancak bu uygarlığın getirdikleri kadar götürdükleri de var" dedi.

Diyanet İşleri Eski Başkanı ve İslâm Düşünce Enstitüsü (İDE) Başkanı Mehmet Görmez, İslâm Düşünce Enstitüsü (İDE) Youtube kanalında, ''Sanal Ekran Uygarlığında Hayâ ile Hayat Bulmak'' başlıklı konuşma yaptı.

"ZİHNİMİZ KALBİMİZ BU SÜREÇTEN
DERİNDEN ETKİLENİYOR"

Bütün insanlığın yepyeni bir süreç yaşadığını ve hayatımızın dijitalleştiğini belirten Mehmet Görmez, ''Koronavirüs süreciyle birlikte çocuklarımızın geleceği bu dijital mecra ile yürüyor. Artık dijital alanlarda dini faaliyetlerimizi icra ediyoruz. Yeni bir uygarlık doğdu. Buna 'Sanal Ekran Uygarlığı' diyebiliriz. Bu uygarlık bütün mensuplarını pasif birer seyirciye dönüştürüyor.'' ifadelerini kullandı.

İnsanlığın sanal bir mahkumiyet yaşadığını aktaran Görmez, bu "sanal uygarlığın" bilgiye kolay erişmede, iletişim imkanlarını artırmada insanlığa kolay imkanlar da sunduğunu belirterek, "Ancak bu uygarlığın getirdikleri kadar götürdükleri de var" dedi.

"Sanal Ekran Uygarlığının hareket noktası, akıl değil, gözdür. En büyük eylemi, düşünmek değil, bakmaktır. Müşahade etmek değil, seyretmektir" diyen Görmez, "Göz bu uygarlıkta nazar ya da müşahade aracı olmaktan çıkıyor. Bir arzu, istek hatta bazen bir şehvet aracına dönüşüyor" ifadelerini kullandı. 

Haber Ara