Dolar

32,5750

Euro

34,8856

Altın

2.439,08

Bist

9.645,02

Mehmet Fırıncı son yolculuğuna uğurlandı

Bediüzzaman Said-i Nursi'nin öğrencilerinden olan Mehmet Fırıncı son yolculuğuna uğurlandı.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-04 14:49:37

Mehmet Fırıncı son yolculuğuna uğurlandı

Bediüzzaman Said-i Nursi'nin öğrencilerinden olan 92 yaşındaki Mehmet Fırıncı son yolculuğuna uğurlandı.

Eyüp Sultan Camii'nde kılınan cenaze namazına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal ve Ak Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak da katıldı.

5f79ac1b55427e18c8735d06

Asıl adı Mehmet Nuri Güleç olan, aynı zamanda İstanbul İlim ve Kültür Vakfı ile Nur Vakfı Başkanı olan Mehmet Fırıncı, bir süredir Bahçelievler'deki özel bir hastanede rahatsızlığı nedeniyle tedavi altındaydı.

download_12

Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden olan Mehmet Fırıncı, tedavi gördüğü hastanede dün vefat etmişti. Fırıncı'nın cenaze namazı bugün öğle namazına müteakip Eyüp Sultan Camii'nde kılındı. Cenaze namazının ardından Fırıncı'nın naaşı, Eyüp Sultan Camii Haziresine defnedildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sosyal medya hesabı üzerinden İstanbul İlim ve Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Fırıncı için taziye mesajı yayımladı. Twitter'dan yapılan paylaşımda, şu ifadelere yer verildi:

"Ömrünü İslam'ı öğretmeye, anlatmaya ve ahlaklı nesiller yetiştirmeye vakfetmiş olan, İstanbul İlim ve Kültür Vakfı Başkanı Mehmet Fırıncı'ya Allah'tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun."

Haber Ara