Dolar

32,5489

Euro

34,9332

Altın

2.425,75

Bist

9.722,09

Mehmet Aydın Uruguay'dan da kaçtı

Uruguay basını, topladığı paralarla kendi ülkelerine kaçan Çiftlik Bank CEO'su Mehmet Aydın'ın ülkeden ayrıldığını söylüyor.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-03-21 13:06:57

Mehmet Aydın Uruguay'dan da kaçtı

Çiftlik Bank ile ilgili haberleri Uruguay'da yakından takip eden ülkenin etkili yayın organlarından El Observador, İçişleri Bakanlığı kaynaklarına dayandırarak Mehmet Aydın'ın ülkeyi terk ettiğini yazdı.

Türk makamlarının Aydın'ın iadesini istemeye hazırlandığını yazan gazete, "Ama o artık Uruguay'da değil, ülkeyi terk etti" ifadesini kullandı.

Aydın'ın Uruguay'dan ne zaman ayrıldığı ve nereye gittiği ise bilinmiyor.

FERRARİ URUGUAY BASININDA DA HABER OLDU

El Observador gazetesi, Mehmet Aydın'ın Ferrari 458 Spider model otomobilini manşetine taşıyarak, aracın kısa sürede sosyal medyada gündem olduğunu yazdı. Gazete, otomobilin 640 bin dolar değerinde olduğunu da okuyucularına aktardı.

Son gelen bilgilere göre 26 yaşındaki Aydın, Malvin Norte'de yaşıyor. Evinin önündeki arabanın görüntüleri mahalle sakinleri tarafından çekilip sosyal medyada paylaşılıyor. Gazete, 640 bin dolar değerinde olduğunu da okuyucularına aktardı.

İADE İŞLEMLERİ BAŞLATILDI

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, dün yaptığı açıklamada "Çiftlik Bank olayında iade ve kırmızı bülten süreçleri başlatılmıştır, konu savcılığımız ve bakanlığımızca takip edilmektedir" ifadesini kullanmıştı.

Öte yandan Mehmet Aydın'ın Uruguay'da kaldığı süre boyunca yaşadığı lüks hayatla ilgili de yeni bilgiler geldi. Aydın'ın Uruguay'a ilk olarak geçtiğimiz yıl gittiği ve başkent Montevideo'da özel korunaklı ve sadece mülk sahiplerinin girebildiği Marina de Santa Lucia'da lüks bir malikâne ve bir yat aldığı ortaya çıktı.

Haber Ara