Dolar

32,3157

Euro

35,1159

Altın

2.292,25

Bist

9.058,68

Mehmet Altan'ın evinden Gülen kasetleri çıktı iddiası

Gazeteci-yazar Mehmet Altan'ın evinden 1 dolar ve Gülen'e ait kasetlerin çıktığı iddia edildi...

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-20 07:06:30

Mehmet Altan'ın evinden Gülen kasetleri çıktı iddiası

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan Prof. Dr. Mehmet Altan'ın evinde yapılan aramada, ikisi F serisi 1 dolarlık 6 banknot ile Fethullah Gülen'in sohbet kasetlerinin bulunduğu iddia edildi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Can Tuncay tarafından, FETÖ'nün darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ahmet ve Mehmet Altan'ın hakimlik kararı ile evlerinde arama yapıldığı bildirildi. Mehmet Altan'ın evinde yapılan aramada, ikisi F serisi 1 dolarlıklık 6 banknot, Bank Asya'ya ait bankamatik kartı ile Fethullah Gülen'in sohbetlerine ilişkin çok sayıda kaset bulundu.

AHMET ALTAN'IN EVİNDEKİ DİJİTAL MATERYALLERE EL KONULDU

Yine hakimlik kararı doğrultusunda, Ahmet Altan'ın evinde yapılan aramada bulunan çok sayıda telefon ile sim kartı, dizüstü bilgisayar ve flash bellekler gibi dijital materyallere el konuldu. Ahmet ve Mehmet Altan 10 Eylül'de gözaltına alınmıştı. Gözaltı gerekçesi olarak, Altan kardeşlerin FETÖ'ye yardım etmeleri ve darbe girişimi gecesinden bir gün önce sosyal paylaşım sitesi üzerinden canlı yayın yapan 'Can Erzincan TV' adlı kanalda, darbe girişimi soruşturması kapsamında tutuklanan Nazlı Ilıcak ile katıldıkları programda, 'darbe çağrışımı yapan subliminal mesajlar vermeleri' gösterilmişti.

 

Haber Ara