Dolar

32,3764

Euro

35,0246

Altın

2.326,54

Bist

9.142,40

Mehmet Ali Alabora yeniden kamera karşısına geçiyor! Dizinin konusu ne?

Gezi eylemlerinden sonra Birleşik Krallık'a yerleşen oyuncu Mehmet Ali Alabora yeni bir projeyle yaşadığı ülkede ekran karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Konuk olduğu bir programda hayatına ve başrolde oynayacağı diziye dair bilgiler veren Alabora'nın yargılama süreci için söyledikleri çok konuşuldu. Peki ama Mehmet Ali Alabora'nın yeni dizisinin konusu ne? Türkçe adı Alev olan dizinin başrolünde kim oynuyor? Mehmet Ali Alabora yeni projesi...

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-02-17 11:15:58

Mehmet Ali Alabora yeniden kamera karşısına geçiyor! Dizinin konusu ne?

Gezi olayları nedeniyle ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan Alabora, 2013 yılının Eylül ayında Türkiye'den ayrılmıştı. Galler'de yaşamına devam eden Alabora yeni bir projeye başlayacağını duyurdu. Gazeteci Nevşin Mengü'nün DW Türkçe'de yeniden yayımlanmaya başlayan programına konuk olan Alabora, yeni hayatına dair açıklamalar yaptı. 

Mehmet Ali Alabora'nın Oynadığı Dizinin Konusu Ne?

Alabora, dizide Türkiye'den siyasi nedenlerden ötürü ayrılmak zorunda kalan Deniz adlı bir karakteri canlandıracağını söyledi. Galce konuşulan dizinin birçok sahnesinde Türkçe bir dizi replik de olduğunu belirtti. Dizinin Türkçe adının "Alev" olduğunu da konuşmasına ekledi.

Mehmet Ali Alabora'nın Gezi Olayları Davası 

Yargılanma süreci için; Eylül 2013'te Türkiye'den tatil amacıyla normal yollarla ayrıldığını ve yargılama sürecinin 2018'de başladığını söyledi. Bu tarihten sonra da Türkiye'ye dönmediğini belirtti.

Mehmet Ali Alabora hakkında Gezi Parkı eylemlerinden dolayı ‘Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti'ni ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasına engellemeye teşebbüs etme' suçlamasıyla tutuklamaya yönelik yakalama kararı çıkartılmıştı.

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara